събота, 29 юни 2013 г.


ЕДНА ДИЕТА,МОЖЕ ДА ЛЕКУВА ПОВЕЧЕТО БОЛЕСТИ
Ако можеш да решиш своите здравословни проблеми и да загубиш няколко килограма от теглото си само за 10 дни?
Това е удивителна претенция,трудно е да се повярва,нали?Но аз видях това чудо много пъти в своята практика,а сега са много хората,които следват моята страница и споделят моите интереси и аз започнах да вярвам.
Моята истинска задача е да помагам на хората да се чувстват по-добре.
Защото бях сериозно болна,което доведе и до напълняване.Зная какво е да се събуждаш всяка сутрин и да не можеш да избягаш  от 1001 причини да не се чувстваш добре.
Сега за десетина дни може да откриеш причината и да промениш много неща,дори с по-сериозни заболявания.
Традиционната медицина определя и класифицира всички болести като случаи,но тя не търси причините за пораждането им.
Пътят за истинско лечение на хроничните заболявания  и адресиране на проблемите с теглото е откриване корена на проблема,откриване на причината и освобождаване от него.Това е помощ за тялото да се лекува.
Две главни причини,хората да са болни са:
-ТОКСИЧНОСТ
-ОКСИДАЦИЯ
Задачата е за 10 дни  много бързо да спрем това,което ни прави токсични  и оксидантните процеси в тялото ни-захар,кафе,фабрични напитки и храни и да добавим истински храни,които детоксикират и потушават оксидацията.Като се храним с истинска храна,намаляваме потенциалните алергени  изчистваме  коликите имаме дълбок релакс и възстановяване.Това е времето,кога чудото става.
Научните изследвания поддържат,че ролята  на токсикацията и оксидацията е изумителна,но повечето доктори не знаят как да помогнат на своите пациенти,какво да направят с тях.
Мисли за това,като експеримент и опитай да докажеш на себе си.Не ми вярвай.
Зная,че има много хора,които изпитват болки,чувстват се уморени,разсеяни,имат проблеми с паметта,депресирани,с главоболие,с алергии,след менструален синдром ПМС,кожни проблеми,неща,които може въобще да не са болести,но ги карат да не се чувстват великолепно.
Кажи,чувстваш ли се напълно жив,кипящ от енергия,искащ да поздравиш деня с ентусиазъм?
Колко от нас наистина го могат?
Зная,че това е възможно за повечето хора.Лошата новина е,че повечето хора,не знаят защо не се чувстват напълно живи и здрави.И не свързват това със своето поведение и своите навици.
Ключът на изграждане на здравето е откриване на причините и създаване на  правилни условия за тялото и душата за да победим.Не да вземаме други лекарства.
Тези,които вече изпробваха дават отзиви:
-След промените в начина на хранене и начина на живот открих,че съм зависим към глутен.Шест седмици след прилагане на вашия план аз свалих само седем кг,носъщо така и високото кръвно,нямам газове,нямам стомашен дискомфорт и хълцане,които имах преди този опит,няма ги тъмните кръгове под очите ми.Вече не съм депресиран.
-Чувствах се ужасно,нямах мотивация да следвам моя план-включващ по 45-60минути йога и тренировки,Прочетох мненията на други и ги харесах вече не се наслаждавам на храната,която е лоша за мен и ям само храни,които са добри за мен.
За жалост,да не се чувстваш добре не е достатъчна мотивация за повечето хора.И  съм учудена и дори ядосана,че има много,които се влияят от тяхното мнение.Много от приятелите споделят за дискомфорт
Аз ще експериментирам е нормален начин да остаряваш,добивайки опит.
И само се нуждая да ме научиш за да го допусна.
Колко се радвам, когато получа такава възможност да бъда полезна.
Петя Попова-лечение с хранене
pette@abv.bg

четвъртък, 27 юни 2013 г.



ДИЕТАТА НА Д-Р МАРК ХАЙМЪН,КОЯТО МОЖЕ ДА ЛЕКУВА ПОВЕЧЕТО ЗАБОЛЯВАНИЯ
Най-хубавото е,че не е необходимо да вярвате на мен или на д-р Хаймън.
Вярвайте на своето тяло.То ще ви каже най-вярно и бързо-какво иска и какво не иска.
Ако постоянно не се информираш,какво прави тялото ти токсично,болно и дебело,ако приемаш преработени индустриални храни,захар,брашно,химикали,високо фруктозен зърнен сироп,ГМО,транс-мазнини,храни,които възпламеняват организма и това,което аз наричам антисъставки,защото действат като отрови за тялото,те изгарят твоите клетки и твоето тяло и довеждат болката,алергията ,главоболието,надебеляването,депресиите.А това води до спечелване на нови килограми,до диабет и сърдечни заболявания.
Тази диета изхвърлявсичко което изброих до тук,като вредно за тялото и добавя здравословна храна,богата на антиоксиданти,която дава сила за оздравяване.Сила,каквато никакви медицински методи не могат да дадат.
Др Хаймън споделя за своите пациенти:
-срещнах пациент,лекуван от множество специалисти,който беше на 42 вида лекарства на ден,за различни алергии,астма и др.Той дори е умирал два пъти слен анафилактичен шок.И само за няколко кратки седмици с промяна на неговата диета,той промени  необходимостта от лекарства,а неговите алергии и астма си отидоха.
-друг пациент,страдащ от проблеми със стомаха,рефлукс,гниене-лошо асимилиране,раздразнени черва и контролираше състоянието си с лекарства,подобри състоянието си само една седмица след промяна на диетата си.
  Какво е да промениш диетата-това е да обновиш тялото си,като обновиш информацията,която храната носи на тялото.Храна е информация,тя носи инструкции към всяка част на тялото,на всеки ген,на всяка клетка и помага да се възстановят и оздравеят или да бъдат болни,всичко това се дължи на храната.И какво става с няколко прости промени в храната-ТИ СЕ ОСВОБОЖДАВАШ ОТ ХРОНИЧНИ СИМПТОМИ И БОЛЕСТИ САМО ЗА СЕДМИЦА ИЛИ МОЖЕ БИ ДВЕ.
ТОВА Е НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО.Някои хора наричат това детоксикация.Други и казват елиминация.А з я определям като включваща,като диета на изобилието.
Най-хубавото е,че няма нужда да ми вярвате,като специалист,достатъчно е да вярвате на своето тяло,то ще ви каже много бързо какво иска и какво не иска.
Ако твоето тяло постоянно получава хранителна информация,която го прави токсично,болно и дебело-това са преработените индустриални храни,захар,бяло брашно,химикали,ГМО,фруктоза,зърнени сиропи,транс мазнини,изкуствени подсладители,възпламенителни храни и това,което аз наричам-АНТИСЪСТАВКИ,това са отрови за тялото,те възпламеняват тялото и в този огън изгарят всички полезни вещества  в клетките,което води до болка,алергии,главоболие,затлъстяване,депресия,а това те отвежда до диабет,сърдечни болести.
Само една диета с изключване на вредните храни и включване на здравословни храни със антиоксидантно действие,много често обръща  трудни медицински проблеми и освобождава от болести,особенно ако не са се задълбочили,това което медицината не може да направи.ТОВА ТРЯБВА ВСЕКИ ДА ОПИТА.
Ето един случай.При др Хамън идва  един професор-преподавател във висшо медицинско училище,страдаш мого години от псориазис и артрит.
Осакатен от болки и оксидация,въпреки,че приема съответните лекарства.които освен лечебен ефект имат и друг-включващ непреодолими инфекции,рак и смърт.Понеже не беше санал по-добре,беше решил да прекрати.Не можеше да продължи да оперира,трудно изкачваше стълбите.Имаше псориазис по цялата кожа,а това пречи на личния му живот.Също та с рефлускс,депресия,ракови клетки,констипация,проблеми с вниманието.Лоша функция на черния дроб и със свръх тегло.
Той имаше ужасна диета.Закусваше с овесена каша с мляко и захар.
Риба тон,супа и сладки за обяд.
Риба или месо със зеленчуци и картофи или паста за вечеря.
Закуска с протеинови барчета или сладки.Избягваше шоколада и мазните храни.
Пет пъти седмично пиеше кафе със сладки.Изпиваше 3-4 чаши кафе и диетична сода за ден,12 чаши с алкохол за седмица вкл.вино и уиски.
Поставих го на детоксикираща диета.Изхвърлих алкохола,кафето,индустриалните храни.Добавих истинска храна.Премахнах повечето алергизиращи вещества и тези,които повишават чувствителността.
И на първата му визита след това пристигна без болки и каза,че не е бил така добре от години.Той има 80процента промяна на болките.Изкачва стълбите по-бързо.Куцането не продължи дълго.Ръцете му имаха спазми и трудно се отваряха,а сега можеше да продължи да оперира.А беше спрял медицинската си практика след първата визита,а му казах да не спира.Неговият рефлукс и мигрена бяха си отишли.Настроението му се беше повишило.И беше станал по-малко раздразнителен.Нямаше и констипация.Свали 30 кг.
Искам да кажа само едно-ще окуража всеки,който иска да направи това за една седмица,да провери,каква е тази храна и как зарежда тялото му със сила.Нищо не губиш.Не трябва да минават месеци и години за да видиш разликата.Това се случва през седмицата на промяната.
Моля да споделите коментари или да зададете въпроси на pette@abv.bg
Петя Попова-консултант -лечение с хранене.

сряда, 19 юни 2013 г.


ДИЕТА,КОЯТО ЩЕ ИЗЛЕКУВА МНОГО БОЛЕСТИ-1 ЧАСТ

Ако ти кажа-има една диета,която лекува артрит,затлъсняване,раздразнителност,изкривявания,рефлукс,хронична алергия,екзема,псориазис,автоимунни заболявания,мигрени,депресии,дефицит на вниманието,безпорядък случайно още и аутизъм 
тази диета може да ти помогне да отслабнеш бързо и лесно без стрии,провисване,без депресии ще се учудиш и ще кажеш,че съм луда.
Но това е истина.А ето и историята.
Храната е лекарство.Лошата храна е лошо лекарство,което ни прави болни.Добрата храна е добро лекарство,което ни предпазва,възстановява и дори лекува ъболестите ни.Изхвърли лошата храна,вземай добра храна и чудото ще се случи.
Проблемът на традиционната медицина е,че третира болестите  под специфични етикети-Ти имаш мигрена,ти имаш депресия,ти имаш псориазис.И  така ти трябва да вземаш хапчета за мигрена,нови хапчета за депресия и още за псориазис.....
Какво ще стане,ако  не трябва да приемате различни лекарства и дори не трябва да знаете имената на тези болести
Петя Попова-лечениение с хранене
pette@abv.bg