понеделник, 6 април 2009 г.

КАКВО ЗНАЕ Д-Р УОЛЪК-2 ЧАСТ


Кой от Вас някога е чувал за болестта на Алцхаймер (загуба на паметта)? Сега за нея знаят всички, но когато аз бях малко момче, болестта на Алцхаймер просто не съществуваше. Сега това е един от най-разпространените недъзи, поразяващ един на всеки двама души, достигнали до 70 годишна възраст, достатъчно плашещи данни. А как да са определи и излекува болестта на Алцхаймер в ранен стадий при животните? Представете си какви загуби биха понесли фермерите, ако свинята майката не помни защо е отишла при хранилката. Затова с този проблем в животновъдството започнахме да се занимаваме преди 50 години. Правихме това с помощта на големи дози витамин Е. Вие трябваше да получите писмо от вашия лекар през юли 1992 г., защото сериозното научноизследователско училище към Калифорнийския университет в Сан Диего през 1992 г. публикува изявление, че витамин Е забавя загубата на паметта при болестта на Алцхаймер.

И тук те са изостанали от ветеринарната медицина с 50 години.

Именно затова може би за Вас е по-добре да ходите на ветеринар. Сега ми кажете кой от Вас е изпитвал неприятностите, свързани с камъни в бъбреците. Да виждам няколко ръце. Добре, кажете от какво най-вече Ви препоръчва да се пазите в храненето си доктора? От калция. И никакви млечни продукти, никакви продукти, съдържащи калций. Защото съществуваше увереност, че "калцият в бъбреците се появява от калция, съдържащ се в продуктите, които Вие употребявате за храна. Всъщност калцият в бъбреците се появява от Вашите собствени кости. Когато имате дефицит от калций, тогава се образуват камъни в бъбреците. От хиляда години ние знаем, че за да се предотврати образуваното на камъни о бъбреците при домашните животни, трябва до им се дава повече калций, магнезий и бор. Но биковете, овните, млокодайните животни имат такава анатомия, че когато се разболеят от тази болест, те просто умират. Когато при нас се появят камъни в бъбреците, от болка ни се иска да умрем. Ние знаем как да предотвратим това заболяване. Вие трябваше да получите писмо от Вашия доктор още през 1993 г. и в него е трябвало да се каже, че калцият намалява риска от камъни в бъбреците. Бяха изучени около 40 000 пациента, разделени на 2 категории. В групата, получаваща най-голямо количество калций, никой нямаше камъни в бъбреците, помните ли, говорих Ви, че лекарите доживяват до 58 години, а ние с Вас до 79.5 години. И така, групата професионалисти, които Ви казват как да живеете и Ви уверяват, че не трябва да употребявате сол, кофеин, да не ядете краве масло, а маргарин, да не правите всякакви глупости, умират на 58 години, в същото време, когато хората на 120 - 140 години поставят късче каменна сол в чашата с чай, а изпиват по 40 чашки на ден, тоест употребяват по 40 парченца сол на ден, готвят с краве масло, вместо със зехтин, и живеят до 120 години. Така че на кого ще повярвате, на този, който живее 120 години или на този, който доживява до 58? Изборът е Ваш.

При това аз много уважавам някои от тях. Сред тях е доктор Стоюрд Картред. Той е на 58 години и е семеен лекар. Занимава се с проблемите на аневризма. Това е отичане на слабите артерии, което води до загуба на еластичността на тъканите.

През 1957 г. ние разбрахме, че причината за аневризма е дефицитът на мед в организма. Тогава ние работихме над проект като наблюдавахме 200 000 пуйки. Давахме им специална дажба, в която бяха включени 90 хранителни вещества. И в първите 13 седмици точно половината пуйки умряха от аневризъм. Увеличавайки двойно количествата на медта при храненето, фермерите отгледаха 500 000 пуйки и нито една от тях но умря в резултат на аневризъм. Този експеримент беше проведен върху мишки, котки, кучета, свине и не зная върху какви още други животни. Ние стигнахме до извода, че именно дефицитът на мед е причина за заболяването.

Ранното побеляване е първият признак, че имате липса на мед в организмаКожата се иабръчква, защото е нарушена еластичността на тъканите, появяват се кръгове под очите, линии по лицето и приличате на изсушена слива. Освен това съществува и друг проблем - варикозио разширени вени, тъй като е нарушена еластичността на тъканите. Цялото Ви тяло провисва - ръцете, гърдите, корема, бузите и Вие прибягвате до пластична операция, отивайки при козметолога. В действителност по-практично и безопасно е да приемате колоидни минерали.

Сега ще ви запозная с друг лекар - Мартин Картър, той почина на 57 години. Имаше степен на лекар в Харварсхата медицинска школа, докторска степен по медицина в Йейл. Когато му направиха аутопсия се установи, че причината за смъртта му е аневризъм на аортата. Това беше заключението на лекар от болницата при университета "Рокфелер*. Така че с какво умря доктора - от дефицит на мед. И той имаше "евтина урина” ето и друг пример. Достатъчно известната адвокатка от Детройт Елен Джойс почина на 44 години. Тя посещаваше един от най-модните спортни клубове, тъй като знаете, че сега всички жени искат да имат стоманени кости при минимални разходи. Неината смърт също така е причинена от аневризъм. Според резултата от аутопсията, симптомите приличаха на парализа или кръвоизлив. Причина за това е също дефицит на медта. Тя също имаше „евтина урина”.

Някой от Вас чувал ли е за човек на име Стюард Бъркър? Автор на 5 нашумели книги за здравето, диетата, храненето, получил степен магистър по медицина в медицинската школа Тора - един от най-добрите медицински авторитети в Бостън. Неговите книги включват диети за отслабване. Той самия е починал на 40 год., а написа тези книги за 20 годишни и по-млад. Бихте ли искали да последвате примера на този човек? Той почина на 40 години от кардиомиопатия, причина за което е дефицит на селен. Някои фермери просто отиват в магазина, в който се продават фуражи и купуват селен в ампули или таблетки за животните си, за да предотвратят това заболяване, а доктор Стоюрд Бъркър, мъжът, който написа 5 книги за хранителните продукти, умря на 40 годишна възраст от дефицит на селен е своята храна. Той също имаше "евтина урина"
Повярвайте, Вие също можете да избегнете кардиомиопатията само за 10 цента на ден и ако не знаете за това, вие просто сте пълни глупаци. Какви сте Вие, ако не приемате селен за 10 цента на ден, за да спасите собствения си живот?

Много от нас познават тази жена Гейл Кларк. На 47 години тя беше главен кардиолог на графство в Сент Луис и познайте от какво умря? Тя почина от кардиомиопатичен пристъп. Вие вероятно на неведнъж сте виждали как кравите, които интензивно губят голямо количество калций с млякото си, вземат камъни, кости, стараят се да сдъвчат други предмети, чакъл, мушама за покриви. Точно това се нарича панка. Добрият фермер ще допълни дажбата им с минерали или те могат да изядат целия обор.

Малък съвет: Погледнете ръцете и лицето си. Ако виждате розови потна, това е доказателство за начален дефицит на селен. При откриването започнете да приемате колоиден селен в течение на 6 месеца. Всичко ще изчезне. Само за половин година ще успеете да върнете процеса назад. Ако тези петна изчезнат отвън, те ще изчезнат и по вътрешните органи, по мозъка, сърцето, черния дроб, бъбреците.

А кой от Вас има високо съдържание на захар в кръвта си? Например 10%. Вероятно сте виждали деца, които твърде активно се нахвърлят върху захарта. Дефицитът на хром и ванадий води до повишено съдържание на захар в кръвта. Ако не обърнете внимание, ще се развие на всички известното заболяване диабет.

Що се отнася до дефицита на калий в организма, то се появява в такова разпространено явление като плешивост при мъжете и при много от присъстващите тук се наблюдава дефицит не калий. Ако не попълним този дефицит, се развива глухота.

По-нататък следва дефицит на бор в организма; Жените трябва да познават и уважават бора. Той помага да се запази в костите приетият калций, предпазвайки ги от остеопороза. Борът подпомага изработването на естроген, а при мъжете на тестостерон. Ако не приемете достатъчно количество бор. Вие жените, много ще страдате по време на менопаузата, изпитвайки всички неприятни за този период усещания. А при мъжете, при недостиг на тестостерон ще им дойде нанагорно. Застрашени са от преждевременна импотентност.

Първи признак за дефицит на цинк в организма е когато Вие губите обоняние и вкус, когато не Ви харесва храната, приготвена от жена Ви, и се оплаквате, че не усещате вкуса й. "Как? Аз цял ден съм прекарала в кухнята, за да ти приготвя вкусен обяд, а ти даже не ме похвалваш?". "Интересно, аз влязох а кухнята и нищо но усетих". Това е дефицит не цинк. При експериментите върху лабораторни животни стана ясно, че около 7 минерала удвояват продължителността на техния живот. Помните ли, аз Ви казах, че са ни необходими 90 елемента на хранене: 60 минерала, 16 витамина, 12 аминокиселини и 3 мастни аминокиселини.

Информация за Алое Вера Гел и хранителни добавки на ФЛП:
bilkizazdrave@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар