http://smaylik.ru/2007/02/20/priroda_5_foto/
ДЕСЕТ ПРЕПОРЪКИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ
1.За храна да се употребяват само натурални продукти.Приемай по-често прясно изцедени сокове.
2.За едно хранене не употребявай заедно продукти богати на белтъчини с такива богати на въглехидрати.
3.Съчетавай неутралните продукти с белтъчини или въглехидрати./Допълнително ще дам таблица на продуктите по рН на средата за храносмилане./
4.За да се създаде в организма процес на алкализиране,ограничи употребата на продукти,богати на концентрирани белтъчини-от животински произход и въглехидрати -зърнени храни.
5.За оптимален баланс в организма,храната да е съставена от:
- 75%-зеленчуци,зелена салата,плодове,прясно изцедени сокове/алкалообразуващи/ и
-25% зърнени храни,месо и риба /кисело образуващи/.
6.Препоръчва се:
- сутрин повече прясно изцедени сокове,плодове,зеленчукови салати,
-на обяд-един ден белтъчна,на другия ден въглехидратна храна,комбинирани с неутрална храна.
-вечер алкална храна,която не обременява организма с храносмилане,а го оставя пълноценно да почива през нощта.
-7.Никакви фпохапвания между основните-закуска,обяд и вечеря.Интервалите са 4-6 часа.
Така храната се смила и усвоява пълноценно.В часа за следващото хранене ще усетиш
здравословно чувство на глад,което показва,че имаш нужда от ново хранене.
-8.Не прияждай!Употребявай наведнъж толкова,чеда ти се прияде след 4-6 ч.За да може за това време да възникне чувство за здрав апетит.Ако то липсва,значи преяждаш-намали порциите.
-9.Трябва да се яде бавно и спокойно и храната да се сдъвква старателно.Спри да се храниш веднага щом получиш първото чувство на засищане.Ако бързаш да се храниш ще изядеш много повече от необходимото.
-10.Подбирай онези продукти и начин на приготвяне,на които организма ти е склонен.Помни,че продуктите трябва да бъдат натурални и правилно приготвени.
Оказва се,че не за всички са подходящи едни и същи продукти и начин на приготвяне.
Това зависи от индивидуалните ни особености-конструкция,двигателна и умствена активност,възраст,степен на поражение на организма от заболявания и други фактори
ПЕТЯ ПОПОВА
скайп petyapopova1
понеделник, 8 февруари 2010 г.
10 ПРЕПОРЪКИ ЗА ХРАНЕНЕ
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар