петък, 29 октомври 2010 г.

ПУЕШКИ ШНИЦЕЛИ"ФОНТИНА"




Продукти за 4 порции:
1/2л.зехтин
1ч.л. масло
сол и черен пипер
2 скилидки чесън
5 стръка магданоз
1/2ч.ч. пилешки бульон
30г нискомаслено сирене,настъргано.
Начукайте резените пуешко месо на тънко.Загрейте зехтина в дълбок тиган и добавете маслото.След като се разтопи,задушете в него леко месото до златисто кафяв цвят.
Преместете ги в предварително намаслен съд,поръсете със сол и пипер и ги поддържайте топли.
Включете фурната.Смелете чесъна с ножчето на миксера и веднага прибавете магданоза.Можете да ги накълцате много ситно и на ръка.
Прибавете чесъна и магданоза към зехтина в тигана и налейте1/2от бульона.Оставете да заври,като остържете добре дъното на съда,за да не остане нищо по него.След това добавете и останалият бульони оставете да ври на тих огън,докато се изпари на половина.
Изсипете соса върху резените месо.
Поръсете с настърганото сирене и запечете,колкото да го разтопите.
Поднесете с вегетариански спагети.
от"Зоната"на д-р Бари Спиърс.
Мисля,че рецептите дадени в тази книга ще ви се сторят вкусни и ще ви отведат Зоната на здравето и доброто тегло.
петя попова pette@abv.bg

1 коментар: