петък, 5 април 2013 г.

КАК ДА НАПРАВИМ ИРЛАНДСКА СОДЕНА ПИТКА В СВОЯТА ХЛЕБОПЕКАРНА

РЕЦЕПТА за 700г хляб                                
Необезмаслено мляко-220мл
Яйца-2бр.
Мазнина-2 супени лъжици
Брашно-0,5 чаша
ХЛЕБНА СОДА ЗА ПЕЧЕНЕ-1 супена лъжица
Сол-0,5 супена лъжица.
Трици-1 чаша
програма-4 куик
РЕЦЕПТА ЗА 900г
Необезмаслено мляко-310мл
Яйца-2бр
Мазнина-1 супена лъжица
Брашно-500г
Сода за печене-1 супени лъжица
Сол-1 супена лъжица
Трици- 1,5супени лъжици

СПЕЦИАЛНА ГЛАЗУРА ЗА ПЕЧЕН ХЛЯБ С МАЯ

глазура с яйца-1 голямо яйце и 1 чаена лъжица вода се миксират-количествата са по избор
намазва се преди печене.
за мека текстура преди печене се намазва с масло или след печене
Млечна глазура-За да получим мека  текстура намазваме прясно изпечения хляб с 1-2 супени лъжици мляко или цедена сметана.
Семена-мак,сусамово семе,ким,семки се поставят върху глазурата.

1 коментар:

  1. Здравейте. В първата рецепта за ирландския соден хляб брашното 1/2 чаша ли е ? И може ли триците да се заместят с пълнозърнесто брашно например? Благодаря!

    ОтговорИзтриване