събота, 13 декември 2014 г.

                                                      
ДА ИЗЯДЕШ ЛЕКАРСТВОТО СИ

Това,което слагаш в лъжицата си е по-мощно лекарство и притежава способност да те излекува от хронични болести.Всичко от което се нуждаем е да изядем лекарството си и да мислим за хранителния магазин като за аптека.
Китайците знаят това от векове. Освен,че храната пренася калории,тя е източник на специални съставки,които могат да предпазват и да лекуват болести и да подобряват здравето ти.Те са наречени фитонутриенти-специални растителни химикали без калории,протеини,мазнини,захари, витамини и минерали,но със специална молекула,която взаимодейства с твоята биология,която действа като ключ и може да излекува тялото ти.
Храната допринася за твоя опит с вкусът,съдържанието си,удоволствието и въздействието .Докато модерните учени бързо описват новите молекули като фитонутриентите в храната които имат лекарствени свойства и подобряват здравето,подобрявайки функциите на гените и метаболизма,можем да се поучим от китайския народ и неговата култура на хранене,където няма разлика между лекарства и храна.
Какво трябва да разберем основно:интелигентно да използваме лекарствата и да се лекуваме с храна.
Но представата,че храната е е нещо друго освен калории е нова за обществото.
ОСВЕН КАЛОРИИ ХРАНАТА Е ИНФОРМАЦИЯ.Храната съдържа информация,която говори на нашите гени,тя не е само калории за енергия.
Ние чухме за научните открития в областта на нутрогеномиката за вещества,които казват добри неща на нашата ДНА/дезокси-нуклеинова амино киселина/,които заключват или отключват процесите в тялото ти.
Какво включват китайците в храната си:тя е разнообразна,много вкусна,поднесена с любов и внимание,пълна е с много полезни растения,някои от които много мистични,като гъби например,които са отлични детоксикатори и имат комплексно въздействие.
Блюдото със зеленчуков микс включва сладки овални плодове-гинко,които подпомагат чревните функции и действат като антиоксиданти.
  Старата познайница черната гъба шийтаки-подобрява имунитета със специалните си полизахаридни молекули.
  Китайските броколи са отлични детоксикатори,предпазват от рак и са богати на минерали като калций и магнезий,фолиева киселина и други витамвини и антиоксиданти.
  Патица по пекински е обработена със закваска от див червен ориз,която съдържа статин-това е субстанция,която успешно понижава холестерола.
Супата от женшен   повишава енергията,помага да се адаптираш към стреса и подпомага усвояването на смлените протеини и омега-3 мастните киселини.
  Пилешкото с джинджифил и горчив пъпеш помага да се редуцират киселините в стомаха,помага за детоксикацията и балансира кръвната захар
Топлата едва подсладена супа със семена от лотос е утешаваша и храносмилателна.
Семената от лотос обновяват мъжката сексуална функция,омекотяват диарията и рудуцират сърцебиенето.
Quall eggs са лесен храносмилателен източник на протеини,фолиева киселина,холин\и намаляват количеството на приетата захар.
  Охладеният гел от алое и лимонов балсам изчиства/изхвърля/обяда и редуцира стомашните киселини.
Ароматният жасминов чай ,приет с храната,както и зелен чай,подобряват метаболизма детоксикацията,предпазва от рак,като отделят тежките метали.
   Ограничените познания на западната медицина бледнеят пред китайската мъдрост за медицинската храна,която храни тялото и душата и лекува тялото.
   Когато се научим да разпознаваме тези храни,можем да спрем да приемаме лекарства и тогава нашето здраве ще бъде по-добро.Какво да направим?Да мислим за цветовете.
Растенията използват цветовете си като защитен механизъм.Тези цветове са източник на фитонутриенти,които действат като лекарство на нашето тяло.Ние използваме техни4те отбранителни механизми и помагаме на нашите тела да функционират по-добре.Това са антивъзпламенителни,детоксикиращи,антиоксидантни и хормонобалансиращи компоненти,които трябва да ядем всеки ден за да се предпазваме от болести и да създаваме оптимално здраве.

Няма коментари:

Публикуване на коментар