понеделник, 30 ноември 2015 г.

                       


ОСЕМ СТРАТЕГИИ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ПСОРИАЗИСА



            Имам ужасен случай на псориазис,пише наш читател.Лекарят ми предписа ужасни стероиди и наркотици ,които потискат имунната система,причиняват рак и други проблеми.Какво друго мога да направя,освен да взема тези лекарства?
           Псориазисът е автоимунно заболяване на кожата,което засяга милиони хора.
Най-често резултатът е възпалена зачервена кожа,покрита със сребърни люспи.Тези питна,наричани плаки сърбят  или болят.Най-често се появяват по лактите,главата,краката,долната част на гърба,лицето,дланите и стъпалата на краката.Заболяването може да засегне меките части в устата,гениталиите.Някой хора развиват псориатичен артрит ставни възпаления в засегнатите от псориазис участъци.
Проблема на текущата медицина е ,че тя лекува заболяването индивидуално,изисква поставянето на етикети като "имате псориазис " и тогава ще получите крем,стероиди и други краткосрочни решения.
       Какво би било ако не се налагаше да знаеш имената на болестта и вземеш един подход  в който разглеждаш общата картина.За щастие функционалната медицина усигурява точно този подход.
След като се очистят телата на пациентите чрез диета ,прочистват се червата,балансират се хормоналната система премахват се и други дисбаланси тогава проблемът  с кожата ще се реши.
ТРИТЕ НАЙ- ГОЛЕМИ ВИНОВНИЦИ ЗА ПСОРИАЗИСА СА:
1.Глутен и чувствителност към глутена.
2.Гъбички в червата,
3.Тежки метали в организма.
За да се справиш с псориазис :
1.Премахваш тези пречки ,възстановяваш естествения баланс на организма.Много е просто.Отнемаме нещата,които пречат на организма и добавяме неща,които облекчават състоянието.
и ето осемте стратегии за премахване на псориазис
1.Противо възпалителна хранителна диета.Съсредоточи се на храни,които не създават възпаления,включително диви риби и други източници на омега-3 мазнини,червени и лилави храни защото съдържат полифеноли,тъмно зелени листни зеленчуци,оранжеви сладки картофи и ядки,противо-възпалителни билки в това число и куркома-източник на куркумин противо възпалителен,джинджифил и розмарин ежедневно.
Елиминирай храните,които създават възпаления,в това число мазнини като омега 6 и мазнини създаващи възпаления като царевица,соя и шафраново масло
2.Премахни влианието на глутеновата чувствителност ,като замениш храните,които съдържат глутен и млечните храни с подходящи.
3.Направи си тест за тежки метали все повече се увеличава възможността за натрупване на токсични метали от околната среда и дори храната .Съдържанието на живак в дълбоководните риби се увеличава и е заплашително защото е основна опасност за автоимунни заболявания.
4.Очистване на червата играе важна роля в облекчаване състоянието на кожата.
Едно проучване установи,че спукано черво може да бъде причина за псориазис.
Билкови антимикотици за прочистване на гъбичките,приемане на пробиотици,които внасят полезна микрофлора в стомашния тракт подобряват значително състоянието.
5.Използване на правилните хранителни добавки. като витамин Д,рибено масло,екстракти от гроздово семе,Винаги може да получиш безплатна лична консултация по тези въпроси-запиши се на pette@abv.bg
6.Цялостният начин на живот е важен.Да се спортува е добър противовазпалителен подход.Едно проучване установи,че повишената физическа активност плюс правилната храна намалява силата на псориазиса когато пациентите с псориазис работят по намаляване на излишното тегло или затлъстяване .Не е необходимо да ходиш на фитнес или да помпаш мускули или да тичаш   по маратони за да останеш във форма.Просто започни да се движиш повече.Отиди на разходка с приятели или със семейството.Излез да направиш една градина.Поиграй фризби във парка с децата.Вземи тенис ракетата и влез в играта.Всичко,което правим за да преместим тялото си е движение.Просто използвай тялото си повече!
7.ПРАКТИКА НА  ДЪЛБОКА РЕЛАКСАЦИЯ.Практиката показва,че дълбокият стрес може да влияе върху псориазиса,както и на всяко друго заболяване,като го задълбочава.Успокояващи техники като йога,дълбоко дишане,масаж,могат да намалят стреса и тревожността.
8.СПЕТЕ ПО 8 ЧАСА ВСЯКА НОЩ При проблеми със съня да се вземат мерки и консултации.Винаги можеш да се запишеш за безплатна консултация на адрес pette@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар