КАК ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ КОМПАНИИ И ХРАНИТЕЛНО-ВКУСОВАТА ПРОМИШЛЕНОСТ ЗАГОВОРНИЧАТ,ЗА ДА ВИ ПОДДЪРЖАТ ДЕБЕЛИ
Най-големите гиганти-хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост от години карат обществото да вярва в мита за бедните на мазнини храни.Насърчавайки консумацията на бедни на мазнини храни,те не се базират нито на научни данни,нито на информация от системни медицински изследвания.Тъжната истина е,че много доказателства насочват към мисълта каква е причината да поддържат тези неоснователни и нездравословни вярвания -само финансова печалба.
Фармацевтичните компании внушават,че единственият и най-значим фактор за развитие порок на сърцето е лошия холестерол.А истината е,че това е съотношението между лош и добър холестерол.Фармацевтичната промишленост поддържа това твърдение не защото го подкрепят научни факти,а защото основният клас предлагани лекарства за лечение на високия холестерол са статините,намаляващи лошия холестирол,а те са най-продаваните в света.
Истината е,че съотношението между добър и лош холестирол зависи от типа на консумираните въглехидрати,а не от количеството мазнини.Лошите въглехидрати са съществена суровина за хранително-вкусовата промишленост и за бедните на мазнини продукти.Подмяната на рафинирани въглехидрати,като хляб,макарони,ориз и захар с доби-здравословни като зеленчуци бобови култури,пълнозърнести продукти и плодове ще доведе до рязко намаляване на всички болести свързани със стареенето и затлъстяването.
Petya Popova
pette@abv.bg
независим консултант и дистрибутор на Алое Вера и натурални хранителни добавки
сряда, 29 юни 2011 г.
ЗАГОВОР,КОЙТО ТЕ ПОДДЪРЖА ДЕБЕЛ
Етикети:
д-р Марк Хаймън,
здавословно хранене,
лечение,
холестирол,
чрез хранене
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар