Днес ще обърна внимание на два момента в храненето:
1.Пропорциите в нашата храна.
2.Количеството храна,което се приема за едно хранене.
Вероятно знаеш,че храната променя киселинността в стомашния апарат.
Част от храните са алкалообразуващи.Това са плодове,листни зеленчуци,кореноплодни.
Особено важно правило за боледуващите е от 50-80% от изяжданата на един път храна да е алкалообразуваща.Това създава условие да се създаде най-добра среда за провеждане на оздравителен процес.
Прясната растителна храна е богата на естествени антиоксиданти,които неутрализират болестотворните процеси,свързани с окисляването на свободните радикали.
Важна препоръка за всички:
Твоята храносмилателна система може да смила малко повече от необходимото.Нормалното количество,което може да се приеме за едно хранене е толкова,колкото се побира в твоите две шепи.
Ако приемеш повече от необходимото,то храната раздува и натежава в стомаха.Това измества и притиска органите,разположени в гръдния кош и коремната кухина и нарушава кръвообращението.
При постоянно преяждане организмът ти е пренапрегнат и незабелязано се смъкват някои от от органите ти.
Голямото количество храна изсмуква енергията ти и ставаш сънлив.
Лакомията е спътник на много заболявания
Когато храната е в повече в храносмилането се включват и бактериите.В резултат техните вредни продукти много лесно се всмукват в кръвоносната система.
Когато се храниш разумно в стомаха ти остава въздушен мехур.Оригването по време на хранене или след това показва,че стомахът е препълнен-преял си.
След хранене 1-1,5ч остани във вертикално положение,за да може въздушният мехур да остане отгоре.
Ето и основните ориентири за едно хранене.Яж до момента,когато чувството за глад изчезне.Ако ядеш до чувство на насита-просто преяждаш.
Петя Попова
консултант
skype petyapopova1
четвъртък, 17 декември 2009 г.
ЛАКОМИЯТА
Етикети:
диети,
здраве,
храна,
Petya Popova
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар