Разделното хранене се основава на два принципа:
1.Отделна употреба на белтъчни и на въглехидратни продукти.
2.Постоянно поддържане на киселинно-алкално равновесие в организма.
Попадайки в организма всеки хранителен продукт предизвиква реакция в храносмилателната система като се отделят съответните храносмилателни сокове.
Всеки се обработва при различни условия-в кисела или алкална среда.
Всеки се обработва в различна част на храносмилателната система.
Всеки изисква различно време на храносмилане.
Изследвания показват,че дори два еднородни на вид продукти като месо,яйца,сирене и мляко всичките са белтъчини,но са несъвместими при едно хранене.
Несъвместимостта на хранителните продукти се изразява в непълноценното им храносмилане и усвояване.Това води до задръстване на организма с шлаки и токсини и създаване на благоприятна среда за патогенна микрофлора,поради процеси на гниене.
Това правило важи и за скорбялната храна:
-хляб и царевица;
-картофи и хляб;
-един вид каша с друг вид.
В средновековния медицински трактат "Чжуд -ши" е написано:
"Но ако се приемат несъвместими видове храна,е все едно,че ядеш приготвена отрова.
Не са подходящи рибата и млякото,
Несъвместими са млякото и плодовете на дърветата.
Яйцата и рибата не си подхождат.
Граховата супа с тръстиковата захар и дарът/кисело млечен продукт/ са вредни заедно.
Не може със синапено масло да се пържат гъби.
Не може едновременно да се яде кисело и прясно мляко.
Не може да се яде друга храна ако първата не е още смляна,защото може да се окажат несъвместими и да започне кавга.
Непривичната и не навреме изядената храна също е отрова."
Ако се нуждаете от съвет не се колебайте да ме потърсите
ПЕТЯ ПОПОВА
scype petyapopova1
четвъртък, 21 януари 2010 г.
ЗАЩО Е ВАЖНО РАЗДЕЛНОТО ХРАНЕНЕ
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар