четвъртък, 9 април 2009 г.

В БУРГАС КАТО В ЕВРОПА





Каквото и да е писано до сега за Бургас,картината не е много ясна за всички,които не живеят тук.Трябва да си живял като мен поне 40 години в този град,за да разбереш,че нещата се променят към по-добро.

Само през последните 15 години ние бяхме хората,които дишат нефтени изпарения и затова държахме първо място по заболяване от психически заболявания,рак и какво ли не.Имахме вечно разкопани улици.През курортния сезон населението се повишаваше невероятно.Ние бяхме изтиквани на заден план.Липсваха стоки,а цените според анализи в пресата бяха с поне 30% по-високи от цялата страна.За сметка на това пък по заплати бяхме последни.

От няколко месеца се чувства страхотно раздвижване.Като най приятно е рязкото сваляне на цените.Като подминем някой рекламни трикове с цени,много от тях придобиха истинския си вид.Но чухме воя на производители,че трябва да влошат качеството за да отговорят на тези цени.Може и да имат основание,но това е въпрос,който трябва да решават на ниво асоциации.Има много добър опит по тези въпроси и много специалисти,които са готови да помогнат с обучение.В крайна сметка те трябва да подобряват качеството на основните артикули.

По много причини все още се толерира лошото производство.Това се отнася и до купувача на хранителни продукти.

Всичко това мога да отнеса до обичаите в нашите хранителни навици.Те диктуват следните правила:
-ниска цена;
-важно е количеството;
-липса на обучителна програма в принципите на здравословното хранене,която да започне от най-ранна възраст.

Нова тенденция в стоковия пазар е предлагане на качествени стоки с ниски цени в магазина на нова дрогерия в Бургас.Отидох на место на откриването,за да се уверя,че всичко е истина,както цените така и мотото "Тук си човек".Магазина е широк и всички стоки са достъпни.Дори персоналът може да ти помогне.Приятно е,че магазина започва с отстъпка от 15 % за всички стоки,в рамките на месеца.

Не може да не се набие на очи,че ще бъде спонсорирана реконструкция на детска площадка,като предвидената сума се увеличава с всеки нов клиент.На мен ми харесва тази идея.Няма начин да не повиши популярността на магазин ДМ.

Сега съм един от многото клиенти,който си е закупил полезни стоки и някой вече изпробвам.

Като всички ще чакам с голямо нетърпение всеки подобен магазин,който осигурява качествени масови стоки на много изгодни цени.

Преди 15 години сънувах такива магазини.После ги видях в Америка.Надявам се да ги има и тук.

1 коментар: