петък, 17 април 2009 г.

ПРОЛЕТНА ИЗЛОЖБА НА ЦВЕТЯТА В БУРГАС


ФЛОРА 2009 ОТНОВО ЩЕ РАДВА ХОРАТА В БУРГАС

Не помня колко години посещавам всяка пролетна изложба на цветята,но знам,че го правя с радост.Въпреки,че изложителите се придържат постоянно към един и същи план на представяне,изложбата създава приятни емоции с красотата и свежестта си.Място за малко бягство от сивото мрачно ежедневие.Оазис с красиви цветове.Притегателно място,което събира много хора.

Мисля,че е време изпълнителите да помислят за нещо по-достъпно и може би целогодишно.
Вместо грозните заведения,които никнат като гъби в морската градина,биха могли да създадат постоянен пазар за цветя в привлекателен вид и форми.

Можем да погледнем и в големите паркове по света,където не откривам развлекателни заведения,а приятни кътове за отмора,тишина и спокойствие.

Вероятно няма и друг морски град по света с плажна алея,пълна с примитивни " капанчета"
и постоянно разнасяща се миризма на пържено и стара мазнина.

И по стар нашенски обичай ние се носим по привидно спокойната повърхност със затворени очи,уши и нос и си повтаряме като свещена мантра,че това не зависи от нас и ние нищо няма да променим.Разбира се знаем кой е виновен,но това не сме ние,нали?




1 коментар:

  1. И аз съм Петя ,но съм на различно мнение!След толкова много приказки за тази изложба, тази година реших да я посетя най-сетне!"На прехвалени череши с голяма кошница не ходи !"-казва народът...Освен блъсканицата ,че беше събота, кой знае какво изкуство ,някаква новост не видях!Всички бяха заложили на бугенвилиите,е ,и цените отвън бяха бая приповдигнати-като за изложба!

    ОтговорИзтриване