сряда, 27 юли 2011 г.

ДА ОПРАВИМ ОБЪРКВАНЕТО С ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ

Въглехидратите са едно от трите основни енергийни вещества,които консумираме.Другите две са мазнини и протеините.Мазнините са си мазнини.Протеините се съдържат в растителни и животински храни и са источник на основните градивни елементи на тялото-аминокиселините.Главен източник на протеини са месото,яйцата,млечните продукти,рибата,бобовите култури,семената и ядките.
Въглехидратите са всичко останало.Без тях бихме умрели от глад.

ЕДНАКВИ ЛИ СА ВСИЧКИ ВЪГЛЕХИДРАТИ?

ИМА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ВЪГЛЕХИДРАТИ,СПОРЕД ТОВА КАК ВЪЗДЕЙСТВАТ НА ГЕНИТЕ И ОКАЗВАТ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ МЕТАБОЛИЗМА.
Въглехидратите са най-важната храна за добро здравеВъглехидратите в естествен вид съдържат повече от основните хранителни и химични вещества,които поддържат здравето и ускоряват метаболизма.
За съжаление човек не е евоюлирал до там да обменя чрез метаболизъм силно преработените въглехидрати,заемащи голямо место в хранителната промишленост.
Преработените и рафинираните въглехидрати забавят метаболизма и са причина за сериозни заболявания,свързани със стареенето,като диабет,сърдечно съдови заболявания,деменция,рак.
Ако през остатъка от живота си искате да сте здрави и слаби задължително трябва да ядете полезни въглехидрати,по една основна причина-те съдържат фитонутриенти.
Фитонутриентите са лечебни растителни химични вещества,които се намират само в определени въглехидрати-растителните.Единственият начин да сте здрави е да приемате пълноценна непреработена растителна храна
Фитонутриентите задействат гените за изгаряне на излишните мазнини.Забавят процеса на стареене.Те са най-големият източник на антиоксиданти.Спомагат за намаляване на стреса.Това намалява възпаленията и уврежданията в клеткитеа всеки от тези фактори влияе върху метаболизма.
Преработените въглехидрати са загубили голяма част от техните фитонутриенти и на практика са празни калории.Те не ви предлагат нито една полезна съставка.

Петя Попова
дистрибутор на натурални продукти и алое вера
pette@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар