сряда, 27 юли 2011 г.

ДА ОПРАВИМ ОБЪРКВАНЕТО С ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ

Въглехидратите са едно от трите основни енергийни вещества,които консумираме.Другите две са мазнини и протеините.Мазнините са си мазнини.Протеините се съдържат в растителни и животински храни и са источник на основните градивни елементи на тялото-аминокиселините.Главен източник на протеини са месото,яйцата,млечните продукти,рибата,бобовите култури,семената и ядките.
Въглехидратите са всичко останало.Без тях бихме умрели от глад.

ЕДНАКВИ ЛИ СА ВСИЧКИ ВЪГЛЕХИДРАТИ?

ИМА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ВЪГЛЕХИДРАТИ,СПОРЕД ТОВА КАК ВЪЗДЕЙСТВАТ НА ГЕНИТЕ И ОКАЗВАТ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ МЕТАБОЛИЗМА.
Въглехидратите са най-важната храна за добро здравеВъглехидратите в естествен вид съдържат повече от основните хранителни и химични вещества,които поддържат здравето и ускоряват метаболизма.
За съжаление човек не е евоюлирал до там да обменя чрез метаболизъм силно преработените въглехидрати,заемащи голямо место в хранителната промишленост.
Преработените и рафинираните въглехидрати забавят метаболизма и са причина за сериозни заболявания,свързани със стареенето,като диабет,сърдечно съдови заболявания,деменция,рак.
Ако през остатъка от живота си искате да сте здрави и слаби задължително трябва да ядете полезни въглехидрати,по една основна причина-те съдържат фитонутриенти.
Фитонутриентите са лечебни растителни химични вещества,които се намират само в определени въглехидрати-растителните.Единственият начин да сте здрави е да приемате пълноценна непреработена растителна храна
Фитонутриентите задействат гените за изгаряне на излишните мазнини.Забавят процеса на стареене.Те са най-големият източник на антиоксиданти.Спомагат за намаляване на стреса.Това намалява възпаленията и уврежданията в клеткитеа всеки от тези фактори влияе върху метаболизма.
Преработените въглехидрати са загубили голяма част от техните фитонутриенти и на практика са празни калории.Те не ви предлагат нито една полезна съставка.

Петя Попова
дистрибутор на натурални продукти и алое вера
pette@abv.bg

вторник, 26 юли 2011 г.

ДИСЦИПЛИНИРАНИ-КАК?

Тази вечер слушах с удоволствие Радост по темата-много важна за всеки,независимо с какво е започнал да се занимава,ако иска да израства.Ако искаш да си добър ученик ти трябва дисцшиплина редовно да се подготвяш и дори да учиш повече от това което ти преподават.Както казваше брат ми-да си слушала в час,сега отиваме в библиотеката да научим нещо повече.Ако си наемен работник трябва да работиш много и да спазваш общата дисциплина,ако не ти харесват началниците поеми риска да се научиш да работиш самостоятелно.Но тогава трябва да бъдеш още по дисциплиниран ако искаш да успееш.Никой друг няма да е виновен,че се бавиш,не правиш каквото трябва,не се учиш.
Спомням си преди десетина години имах нужда от разведряване и повече сили.Избрах да тичам всяка сутрин край морето.Всяка сутрин часовникът ми звънеше в 4.30 аз ставах слагах екипа,ако валеше още един шушлеков отгоре с качулка и отивах да посрещна изгрева на плажа.Който не го е преживял не знае за какво става дума.Небето е черно,но просветлява и изведнъж от водата изплува огромният оранжев диск.После през целия ден се чувствам заредена с енергия и добро настроение.Случва се някой път поради някаква причина не искам да стана,оставам си в леглото и ставам като парцал отпусната без сили и желание и толкова ми липсва през целия ден,че не съм излязла до морето,че чакам с нетърпение следващият де и бързам да не пропусна.
Мисля,че така и с работата,ако си създадеш навика всеки ден да извършваш в определен ред няколко прости неща,така,че ако някой ден не направиш нищо,това да ти липсва,то ти си наполовината на успеха.Остава да го направиш и да извървиш пътя.Защото ако не го направиш сега,няма да разбереш какво е можело да се получи.

понеделник, 25 юли 2011 г.

НОСИ СЕ МИТ ЗА ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ


Да ти звучи познато съвет като този-за да си слаба яж по-малко въглехидрати или въобще не ги яж.


ДА ПОПРАВИМ ОБЪРКВАНЕТО С ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ

Познаваш поне един човек,който е чул за мечтаната диета-да се откаже от въглехидратите и хляба,затова пък може да пирува с яйца,наденички,огромни пържоли,много сметана в кафето.
Та така значи можеш да ядеш колкото искаш и да отслабнеш.
Чух за един човек,първоначално отслабнал 9кг.
Независимо,че страдал от запек,хемороиди,лош дъх той продължил.Но скоро се почувствал ужасно уморен и преситен от бекон и сметана,а килограмите вече не намалявали.Зеленчуците и плодовете започнали да му се струват примамливи.Един ден потърсил помощ от специалист.Беше осъзнал,че тази диета не е много здравословна.
И е напълно прав.Освен нарасналият риск да заболее от рак,сърдечни болести,бъбречна недостатъчност и остеопороза,просто вече не се чувстваше добре.
Специалистът му предложи да започне да приема пълноценна храна,включваща някои от любимите му меса,но да са от естествено хранени животни.Да включи много фибри,витамини и минерали/които бързо ще се окажат недостатъчни ако се храниш само с месо и мазнини.
Скоро той се ободри,запекът му изчезна,както и хемороидите и лошият дъх
Сега е въоръжен с нова жизнена стратегия на хранене,не изключва мазнините и въглехидратите,но подбира само подходящите.
Петя Попова
дистрибутор на продукти с алое вера
pette@abv.bg

четвъртък, 21 юли 2011 г.

ГРИЖИ ЗА КОЖАТА

Получих това писмо от мой приятел Любомир Първанов от Германия,надявам се да ви е полезно,защото за мен беше интересно.

Красотата ни в часове
rozi54
Какво ли не бихме дали за красива и свежа кожа на лицето. Но освен ежедневните грижи, почистващите процедури и специалните терапии, на които се подлагаме има нещо много важно, което малко от нас знаят за кожата на лицето, а именно през кои часове на
денонощието какво се случва с кожата ни. Знаете ли тези малки тайни и нещата, които се препоръчват в отделните часове от деня вие лесно може да запазите здравия си и свеж вид на лицето.

В ранните часове на утринта – между 5 и 7 целият организъм се готви за новия ден. Това става независимо от това какво правите в момента: спите дълбок сън, сладко се протягате, отваряте очи или обратното мечтаете да заспите дълбок сън, прибирайки се в къщи на разсъмване.

Биологичният часовник работи точно. В организма се изработват хормони, мобилизиращи неговите функции.
Благоприятни за кожата ви в тези часове са водните процедури и по-специално обливането с контрастен душ, което ви гарантира сияйна кожа през целия ден. През тези два най-ранни часове от сутринта кожата ви се нуждае от почистване на продуктите, с които сте я подхранили през нощта.

Между 7,00 - 8,00 сутринта обикновено е времето, в което повечето от нас се пробуждат мързеливо и последното нещо, за което се досещат са рисковете за кожата.
Тогава кръвообращението в подкожните съдове се засилва, а в клетките се повишава съдържанието на активни вещества. Висока е вероятността от всякакви алергични реакции. В това време клетките активно събират вода и каквито и да е експерименти с нови козметични средства крият риск.
Имайте предвид и най-важното : препоръчва се да се става преди 7 или след 8 часа. В противен случай често се появяват неприятни отоци на лицето.

От 8 до 10 са часовете, в които активно се занимаваме с подготовката на външния си вид, за да посрещнем ангажиментите от деня в най-добра форма. Тук трябва да знаем няколко основни правила, но най-важното от тях – забравете цигарите.
Цигара, изпушена с чаша сутрешно кафе, носи много повече вреда, отколкото през което и да е друго време на денонощието. В тези часове не се препоръчва да се посещават бани, сауни или солариуми - натоварването на съдовете и така е твърде високо.

Във времето между 10 и 12 се активизира дейността на мастните жлези и кожата започва да блести. Може да се нанесете върху лицето си или Т-зоната средство, поглъщащо излишната мазнина и регулиращо нейното отделяне.

Ако ежедневието ви изисква важни срещи или събития в следобедните часове между 13 и 15, то знайте, че по правило в това време кожата на лицето ви няма добър вид. Кръвното налягане спада, нарушава се лимфодренажа. Лицето изглежда уморено, а бръчките - много по - забележими. Ако имате възможност да излезете поне за кратко на чист въздух – направете го, ако пък не – просто се отпуснете в офиса за малко, мислейки за нещо приятно.

Часовете между 15,00 - 17,00 часа също не са от най-благоприятните за кожата ви.
Тогава тя спира да приема козметични средства. Знайте, че какъвто и продукт да сложите в това време ефектът ще бъде почти никакъв.

Затова пък в часовете между 17 и 22 часа може да правите всичко полезно за кожата си. Това е времето, в което започва период на възстановяване. Идеално да се избавите от дневното натоварване и стреса. Ефекта от козметичните процедури в тези часове е максимален.
Благоприятно е да се направи почистване, маска, самомасаж или гимнастика - всички процедури дават блестящ резултат. Ако времето не е толкова много, съкратете програмата за красота до минимум - добре почистете кожата, освежете я с тоник и нанесете хранителен крем.

Внимание - 22 часа ! Критичен час, когато е необходимо до забравим за съществуването на съдържанието на хладилника и да престанем да ядем.
По мнението на хронобиолозите всяка, изядена след 22,00 часа храна непременно дава да се разбере за нея. След късни нощни закуски се появява лош цвят на лицето, възпаления на кожата, пъпки. В това време организма вече се готви за сън, намалява се дейността на жлезите, изработващи ферментите, преработващи храната, тонуса на стомаха спада.
За това храната не се преработва, а се разлага, организма се отравя с токсини, което незабавно се отразява върху състоянието на кожата и Вашето самочувствие. За да неутрализираме токсините специалистите препоръчват да се изпива чаша топло мляко, кефир или билков чай. Задължително е и нанасянето на нощен крем, съдържащ биологично активни, овлажняващи и хранителни вещества, които в това време прекрасно се усвояват от кожата.

И накрая не забравяйте най-важното. Ако искате да имате здрава и блестяща кожа – спете достатъчно. Дори народната мъдрост гласи: "Един час до полунощ е равен на два часа след това!". По мнение на хронобиолозите нашите баби са абсолютно прави. До 24,00 часа върви най - активното делене и възстановяване на клетките на епидермиса. Ако Вие спите през това време, кожата почива и набира сили.

Дани Рангелова