вторник, 13 август 2013 г.2.Лятото е времето,когато можеш да се върнеш към основата си.Лятото е времето за отмора,почивка и наслаждаване с простички неща,като добра храна и добра компания.Оставяме официалните дрехи и слагаме къси панталони.Вече сме готови за лесно приготвяна храна.Не е нужно да е скъпа.За да се нахраниш добре,не се нуждаеш от скъпи специалитети или екзотични плодове.Да  приготвим обикновена храна.
Да вземем зелен боб,той е евтин и достъпен.Той ни дава толкова много-необходима за кръвта захар и фибри.Има романтика в салатата със зелен боб,нали?
3.Лятото ни дава изобилие от подправкиили някой ще каже билки.Ухание в мрака.Добавям нови вкусове,като разходка в друг свят.
Наслаждавам се на магданоз,целина,мащерка.Можеш смело да експериментираш-с цветовете и вкусовете.Можеш да изживееш приключения,нали?
4.Лятото е сезон в който килограмите,натрупани през годината изчезват неусетно,прогонени от лятното небрежно меню.
Дори и страстните любители на месо,ще приемат храна със зеленчуци,риба,да пробваме морските дарове е предизвикателство,на което се отдаваш в горещините,с коктейл в ръка.
Сега откриваш своята нова порода,която не си подозирал.
4.Вечеря под звездите.Не можеш да изпуснеш това-големи ярки свещи на небето,лек ветрец,донася тиха музика,гали ръцете.Дишаш с пълни гърди-усещаш тревите,душата ти пее.Магията на лятното време.
Приеми бавно на порции или с пълна сила,както решиш,за да заредиш .
Петя Попова-познава храната и я използва за лекарство.
pette@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар