петък, 30 септември 2016 г.

От хеликобактер пилори боледуватr около 50-70% от населението на планетата . Микроб с това име живее предимно в дванадесетопръстника и човешкия стомах. Той се предава по фекално-орален път, ако човек не спазва основни хигиенни правила, както и при много близък контакт с други хора.
Лечението на Helicobacter с билки е ефективно и се бори с развитието на заболяването. Често микроба Helicobacter се открива във всички членове на едно семейство. Helicobacter Pylori е много опасен за здравето. Факт е, че той може да доведе до развитието на язва на дванадесетопръстника, рак на стомаха, и както често се случва, до рак на стомаха.
Ако чувствате, че стомахът постоянно ви боли, и продължава, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ. И, ако лекарят открие в стомаха микроб на H. Pylori, е необходимо да се знае как да се отървете от него. За да направите това, първо прочетете общата информация за болестта, а след това ще ви покажем как да лекувате heliobakter използвайки народната медицина.
Heliobakter пилори е микроб обитаващ стомаха. В своята форма наподобява спираловидна бактерия, която уврежда дванадесетопръстника и стомаха. Резултатите от нейното наличие може да бъде изразено като гастрит, дуоденит, стомашна лимфома.
Често заболяването е скрито, и човек, може дори да не предполага, че е сериозно болен и е носител на бактерии H. Pylori. Диагностицира се heliobakter след оплаквания от пациента, но ако няма такива трябва да се прибегне до изследвания. Те са в състояние да идентифицират хеликобактерната инфекция в организма. Има следните тестове: неинвазивен (той определя наличието на инфекция в кръвта и изпражненията) и карбамид (това включва само дихателен тест. За провеждането на това изследване, пациента изпива урея, и, когато издиша, въздухът ще бъде маркиран чрез спектрометрия.)….
Но най надежния метод за диагностициране се нарича биопсия. Провежда се внимателно ендоскопско изследване на стомаха и дванадесетопръстника. Лекарите вземат тъкан от лигавицата на стомаха и се проверява за наличието на антигени heliobaktera и уреаза.
Лекарите са склонни да мислят, че ако не на време се започне лечение на heliobakter, има вероятност, че инфекцията,която веднъж се е заселила в стомашната лигавица, може да остане там за цял живот, въпреки силната имунна система на пациента.

Народни средства за лекуване на хеликобактер пилори


  1. Вземете цветовете на невен, жълт кантарион и бял равнец . Смесете всички подправки заедно. След това вземете няколко супени лъжици от сместа и залейте с литър кипяща вода. Оставете сместа да се запари за около 40 минути, след което се прецежда. Трябва да се взема лекарството четири пъти на ден половин час преди хранене около 100 мл.
  2. Отлично противодействие на хеликобактера оказва прополиса. Купува се от аптеката спиртна тинктура от прополис. Вземат се по 10 капки и се разтварят в 100 мл вода. Такъв разтвор трябва да се приема 1 час преди храненес. Тези два метода трябва да се извършват комплексно, т.е. един месц се приемат билки, а вторият – прополис.
  3. Не забравяйте, че при наличието на хеликобактер трябва да се да се придържаме към диета. Премахнете от менюто си солени, пикантни, пушени и пържени храни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар