вторник, 16 юни 2009 г.

КАКВО НОСИШ НА РАМЕНЕТЕ СИ?



МИСЛЯТ ЛИ ХОРАТА

Със съжаление трябва да напиша не.И това засяга всички хора,защото сме израсли под влиянието на гигантската мисъл-форма,че съществува проверената и доказана истина.И тази истина може само да се повтаря и не подлежи на съмнение т.е. хората боравят с установени мисловни шаблони,които им създават илюзията,че мислят.Разбира се кой луд ще си признае,че е луд.И от всички хора единици са тези,които съзнават сериозността на проблема.90% от хората живеят с девиза-"Така правят другите,следователно така е правилно."За мнозина е просто важно да не са на по-ниско ниво.Колко хора се замислят,че подобно поведение е по- присъщо на машина,робот или зомби?

Масовата мисъл,че да подражаваш на преобладаващото мнозинство е гаранция,че постъпваш правилно,изпразва главите на хората от какъвто и да е опит за критична оценка и стремеж за усъвършенстване.Благодарение на тази умствена леност,действа рекламата,политическите и религиозни внушения.

Естествено,всеки от нас в определен момент от живота си,излизайки от рамките на установеното или професионалното,проявява творчество и новаторство,но това дали е достатъчно да влезе в категорията мислещ човек?Защото преобладаващата част от живота му преминава по навик и по инерция.

Тук на това място шаблона изисква да бъда обвинен в подстрекателство към анархия и разрушаване на установения обществен ред.Това,което си позволявам да твърдя е,че ако хората по-често подлагаха на съмнения общоприетите истини,еволюцията им щеше да се ускори многократно.

Става въпрос за съвременната медицина.Малцина се замислят върху факта,че новите и модерни лечебни методи стават все по-силни,а здравите хора са все по-малко.На практика здравите хора са толкова,колкото и мислещите.

През вековете се е наложила практика тези,които лекуват болните,да не са заинтересовани от тяхното излекуване,защото здравия човек не плаща.Така ставаме жертва на масовата мисъл-форма,че някой друг трябва да се грижи за здравето ни.Тя е изтикала мисълта ни за самосъхранение,че трябва да се грижим ежедневно за здравето си,водейки здравословен живот.В нас има дълбоко вкоренена мисъл,че само добрите специалисти могат да се справят с проблема,само те знаят кои са причините и могат да отстранят последиците.Това е типичен пример на зомбиране,който говори за отсъствие на мислене.Колко хора посягат ежедневно към лекарства-това признак на мислене ли е?

Забележете,че факторът,който създава лекарствата не е тяхната ефективност,а печалбата,която носят.Така на пазара излизат лекарства,които отговарят на двете условия,да носят бързо и краткотрайно облекчение и по-малко странични ефекти,за да бъдат по-дълго печеливши на пазара.За сметка на това други стари и нови методи не могат да пробият поради липса на печалба и гарантирана истина.Някои наистина добри лекарства изчезнаха,защото не са така печеливши.Забележете само при рекламите всичко е гарантирано.Да рекламираш лекарство е също така престъпно,както да рекламираш цигари,алкохол,опиати.

Внушението за вълшебното хапче обезсмисля природосъобразния начин на живот.

На тази маркетингова стратегия е подчинена една голяма световна индустрия,чиито печалби надхвърлят над 700 милиарда долара.

Как може да има здрави хора.Учудващо е ,че все още има живи хора.Обърнете внимание-аптеките по улиците са повече от хранителните магазини.Това нищо ли не ви говори?Но нали това са мисли в разрез с общоприетото.

Допускате ли,че ако хората се замислят за това и всичко останало много неща ще са все още реалност.......
Д.Йоргов

2 коментара:

  1. Абсолютно те подкрепям , Петя ! Всичко свързано с фармацевтиката е бизнес,бизнес и пак бизнес . И си права , че лекарства не бива да се рекламират .Тук (САЩ) тези реклами са най много. Поне на мен така ми се струва .

    ОтговорИзтриване
  2. Няма съмнение, че тук сме се събрали само мислещи хора обаче всички тези аптеки си стоят и хората ежедневно гълтат безброй хапчета за какво ли не, дори и да не са болни - да спят/да не спят, да ядат/да не ядат, да се усмихват/да не се усмихват... Добре ще е да почетат повече подобни статии.

    ОтговорИзтриване