вторник, 19 октомври 2010 г.

Нектар от алое вера и червени боповинки


Aloe Berry Nectar
Нектар от алое вера и червени боровинки

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Нектарът от алое и боровинки съдържа всички витамини, минерали, аминокиселини и ензими, които могат да бъдат открити в гела от алое вера (Aloe Vera Gel), плюс полезните свойства на червената боровинка и ябълката. Нектарът с алое и боровинки предлага 90,2% чист стабилизиран гел от алое в успешна комбинация с допълнителни съставки.
Червените боровинки са много богат източник на витамин С и в началото на XIX век се използват широко от моряци, тръгнали на дълги пътешествия, за предотвратяване на скорбут – болест, причинявана от недостиг на витамин С. Индианците пък използват червените боровинки като лекарство, и дори и днес те са известни като средство за пречистване на организма, което действа основно върху бъбреците. Според изследвания върху полезните качества на червените боровинки, проведени от Американската медицинска асоциация (и публикувани в „Таймс“ през юли, 1994 г.), едно от основните им свойства е, че намаляват вероятността от развиване на остри инфекции на пикочния тракт. В още по-нов доклад се обръща внимание на боровинките като добро средство за профилактика при страдащи от хроничен цистит. В тези плодове се открива и пикногенол – силен антиоксидант, който има ключова роля за задържане на колагена в кожата.
Ябълковият сок е известен със съдържанието си на витамини А и С, както и на калий и пектин. Той притежава особена сладост, която придава приятен аромат и вкус на нектара с алое вера и червени боровинки.
Тази напитка може да се приема с яденето или отделно от него. Боровинковият и ябълковият аромат са изцяло натурални и се дължат на смес от пресен сок от боровинки и от сладки, зрели ябълки. Добавили сме само фруктоза (естествена плодова захар), за да постигнем приятен вкус, изкушаващ и възрастни, и деца.
СЪСТАВКИ
Суров гел от алое вера, фруктоза, сорбитол, концентриран натурален сок от червени боровинки и ябълки, аскорбинова киселина, лимонена киселина, калиев сорбат, натриев бензоат, ксантанова смола, токоферол (витамин Е).
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
Разклатете добре. Приемайте по 60-120 милилитра всеки ден.
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Всички полезни свойства на гела от алое вера, съчетани със сладкия вкус на боровинки.
  • Полезен за бъбречно-пикочния тракт, благодарение на червените боровинки.
  • В червените боровинки откриваме мощен антиоксидант с благотворно въздействие върху кожата.
  • Естествен източник на витамин С и пектин.

2 коментара: