сряда, 5 октомври 2011 г.

ИЗКУСТВЕНИТЕ ПОДСЛАДИТЕЛИ СЪБОТИРАТ ТВОЯТА ДИЕТА.









Няма никакво съмнение за това,което причиняват изкутвените подсладители.Винаги ми е било смешно да видя огромен човек да си поръчва в Макдоналдс-Биг Мак или някой специалитет диетична кола.Намирам също за странно,че рядко виждам слаби хора да пиятн диетични безалкохолни напитки.Така започнах да се чудя за връзката между диетичните напитки , изкуствените подсладители и напълняването.Проучих много изследвания в подкрепа на тези изводи.



Първо,Проверявайки много храни установих,че много от тях съдържат изкуствени подсладители.



Второ изследвания показват,че тялото при мисъл или миризма на храна отделя пълен набор от хормонални и физиологични връзки,които го правят готово за хранене.Това е подобно на опита на Павлов с кучето. Спомняте ли си как той е обучавал куче,като е показвал храна и е звънял,а кучето отделяло слюнка,показвало,че е готово за хранене.След многократно повторение само при позвъняване без да показва храна,кучето вече отделя слюнка.



Същото се получава с диетичните напитки.Тялото се подготвя да приеме захар,но не получава и какво се случва тогава.



Приемането на изкуствени подсладители е звънецът за нашето тяло.Това,което се случва не е добро.Това е лошо,когато тялото се приготви да приема,но не получава захар.



Нашият мозък знае как да приведе в готовност тялото ни за хранене.Това е мозъчен рефлекс.Твоят мозък се подготвя още преди лъжицата да е докоснала твоите устни.



Това те подготвя да приемеш постъпващите хранителни вещества в стомашно-чревния тракт,подобрявайки работоспособността му,как хранителните вещества да се поглъщат и да се намали степента на дразнене на някой храни ,които нарушават хормоналния баланс и



създават напълняването.



СПРИ ДА СМУЩАВАШ СВОЕТО ТЯЛО.АКО ИЗПИТВАШ ЖЕЛАНИЕ ЗА НЕЩО СЛАДКО ВЗЕМИ МАЛКО ЗАХАР,НО СТОЙ ДАЛЕЧ ОТ "ОНЕЗИ" ХРАНИ.



И още твоето тяло е подготвено да регулира енергийния баланс,метаболизма ,изгарянето на калориии много други неща само при мисълта за храна.



Всеки сладък вкус е сигнал,че калориите са на път и пълен комплект от хормонални и метаболитни връзки са готови за тези калории.



Когато мамите тялото си похапвайки вместо сладки калории химически заместители без калории като аспартам ,захарин и други форми и дори натуралната стевия това води до объркване в тялото и до извесното вече последствие с напълняването.Едно важно научно изледване доказва,че приемането на изкуствени подсладители води до увеличаване на апетита многократно и повишаване на теглото драматично бързо,а метаболизма в тялото рязко спада.Както и тези които приемат изкуствени подсладители натрупват по-голямо тегло и мазнини.



Нека внимаваме-заобиколени сме от "зравословни храни" и диетични напитки пълни с изкуствени подсладители.Те всъщност причиняват напълняване.



Итака основният извод е СПРИ ДА ОБЪРКВАШ СВОЕТО ТЯЛО.



Сложи си просто малко захар в чая или кафето и се наслождавай






Петя Попова



консултант по здравословно хранене



Няма коментари:

Публикуване на коментар