четвъртък, 11 април 2013 г.

ИМАМЕ НУЖДА ОТ ЗДРАВНА РЕВОЛЮЦИЯ

                                                         
Трудно е да си я представим.Да бъдеш здрав в съвременния свят е революционен акт.Ние се нуждаем от революция. Когато работя с хора по тяхното затлъстяване,аз осъзнавам,че те са затворници.Затворници на социалните условия,при които в живота ни има заводи за газирани напитки,заводи за преработени храни,заведения за бързо хранене,училищните столове са обурудвани с фритюрници и микровълнови.Залива ни реклама на опасни храни.Децата растат в семейства,където родители са заети да работят и нямат време да приготвят истинска храна,все повече полуфабрикатите навлизат в животота ни.Спестяваме време за приготвяне на храна,но за чия сметка-за сметка на здравето на нашите деца.
Натрупаните познания за хранене изчезват,както изчезват семейната трапеза
Майките се гордеят,че правят хляб в своите хлебопекарни машини,но от какво брашно?
Приготвяме храна,но от какви продукти,замисляме ли се.
Доскоро болшинството семейства имаха неразривна връзка със селото,така получаваха истински храни,отгледани с внимание и любов.Но останаха ли производители на такава храна.
Промени се качеството на месото,защото животните се отглеждат модерно.Какво е качеството на хранителната промишленост,където е от значение печалбата,а не здравето на хората..Институциите не защитават потребителите,както си мислят повечето от нас,защото сме научени,че това е тяхно задължение.Сега те защитават престъпници,които наричат работодатели и важни обществени фактори или просто инвеститори.А хората не знаят или не могат или не искат да си търсят правата.
Затова смятам,че има нужда от голям дебат по тези проблеми и вземане на радикални решения.
Колкото по-бързо овладеем негативните процеси,толкова повече хора ще спасим.
Защо си мислим,че производството не може да бъде с необходимото качество или,че количеството ни прави по-богати.Аз вярвам в хората,които успяха да покорят космоса .Те ще направят този живот по-смислен и по-красив.
Петя Попова-лечение с хранене
pette@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар