петък, 6 ноември 2015 г.

9 СТРАТЕГИИ ЗА ПО-ЗДРАВА КОЖА



КАК ДА ВЪРНЕМ ЗДРАВИЯ И КРАСИВ ВИД НА СВОЯТА КОЖА?

Как мога да поддържам здрав вид на своята кожа,без да харча много пари за скъпи почистващи препарати и други продукти?Пита читател тази седмица.Това е добър въпрос така,че реших да посветя следващата статия на кожата-как да поддържаш своята кожа?
Сега ще говорим за цялостното здраве на кожата,а после ще разгледаме проблемите с акне,екзема,псориазис.Ако се бориш с някой от тези въпроси остани с нас,ако искаш тази информация.
Основният въпрос е това което  те кара да искаш по-добра кожа е фактът,че това е най-големият  орган на човешкото тяло,но има фактори,които опустошават и създава лошата кожа.
    Ако мислиш,че дерматологията,пластичната хирургия и козметичната индустрия,както и използването  на рекламирани скъпи продукти,ще ти донесе по-добър външен вид,трябва да знаеш,че има много продукти и по-голямата цел на изброените по-горе е да ги продаде.
    Аз ще взема по-различен подход.Какво ще кажеш ако ти разкрия тайната,че хубавата и здрава  кожа не зависи от това,което ще поставиш върху нея,а от това което ще дадеш на тялото си като храна и вода.Мръсната тайна на тези отрасли е,че те не искат да знаят,че красотата идва отвътре.Можеш да лекуваш много проблеми като балансираш хормоните си с промяна на диетата,оптимизираш хранителните елементи на своята храна,кото лекуваш своите черва,което ще подобри усвояването на храната,ще подобри нахранването на цялото тяло.
   Познавам този проблем лично,защото имах страхотна кожа и изведнъж кожата ми стана отвратителна.Заедно със моят синдром на хронична умора,дойде акне,розоцея  торбички под очите.Аз имах много пъпки.И всичко това стана неочаквано и аз бях много разочарована,защото бях имала чудесна кожа.
    Открих,че тези проблеми идват от вътре.Някакви токсини,чревен дисбаланс,хранителни алергии,хранителни дефицити правеха кожата ми да изглежда като боклук.След като се справих с тези проблеми икожата ми се изчисти и започна да изглежда добре.Повечето дерматолози вземат противоположния подход.Да третират кожата от външната страна.Те искат да ти продават скъпи неща,които не работят,като гледат да те задържат като клиент цял живот.Това е добре за бизнеса,но не така добре за твоята кожа.Това не означава,че трябва да се грижим за себе си отвън.Има добри неща,които аз препоръчвам за използване,но само те няма да решат проблемите ако имаш такива с кожата.
Някои от нещата като стероидни кремове,пилинг,антибиотици приемани през устата за прочистване на червата,може да навредят в дългосрочен план.Използването на антибиотици за почистване на червата при акне и др кожни проблеми,само зариват проблема.
Дерматолозите не признават,че някои проблеми на кожата се дължат на вътрешни проблеми.
Сухи люспести петна по кожата може да се дължат на излишък от инсулин в тялото,което проправя път за преддиабет.Сухата кожа може да означава ниска функция на щитовидната жлеза.Сърбеж по кожата може да е признак за хранителни алергии.
Възпалителните омега-6-мастни киселини и транс-мазцнините,които изобилстват във преработените храни,допринасят за проблемите на кожата.Тези възпаления могат да предизвикат всичко от леко дразнене на кожата до мозъчна мъгла,агресивно поедение,тревожност,депресия и други.Дерматитът,който се проявява,като акне и обриви,почти винаги означава прекомерно възпаление.
Всички въпроси изпращай на -pette@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар