понеделник, 27 февруари 2012 г.

ДЕСЕТ ПРАВИЛА ЗА ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ

КАКВО ДА ПРЕМАХНА ОТ МОЯТА КУХНЯ?На този въпрос отговаря д-р Хаймън.

Всеки ден аз трябва да се движа сред токсичен пейзаж.Аз трябва да ловувам в пустинята за своята храна.Аз трябва да оцелявам в супермаркета и да избягвам опасностите,които крие индустриално произведената храна.
Добрата новина е,че ако следвам тези 10 прости правила,мога да се храня по-безопасно за своя живот.Мисля за тях,като за команди и трикове за пазаруване или хранене.
Ако правя автоматично това,винаги ще се храня правилно.Ще ям винаги пресни храни и това ще предотвратява лечението ми и повечето от хроничните заболявания,които отнемат енергията ми,провалят семейството ми и разрушават дори икономиката.
Дори не е необходимо да разбираш от хранене,просто спазвай тези прости правила,което и един глупак може да прави и да се чувства добре,да няма свръхтегло.Да е здрав.Това е доказателството.
1.В идеалния случай в кухнята ти трябва да няма храни с етикети или такива ,които се предлагат в опаковка.
Има пакетирани храни,като печени червени чушки,които са страхотни,само трябва да се научиш да четеш етикетите.Най-важно е да намериш списъка със съставки и факти за храната.Вкоя част на списъка е основната съставка?Ако тя е в края,а списъка започва със сол или захар то тази храна не ти трябва.Пази се от нея.
2.Ако една храна има етикет,тя трябва да има само пет съставки.Ако има повече от пет съставки я изхвърли.Не ти трябва.
Пази се от храни,които имат върху етикета здравни претенции.Те обикновено са лоши за теб.Например кола със 100%без мазнини ,не я прави здравословна храна.
Как ти звучат етикетите без глутен,органични съставки,без захар,без изкуствени съставки
върху всички енергийни напитки,прави ли ги това здравословна храна?
Ако върху етикета присъства захар,под каквото и да е име/включително органичен сок от захарна тръстика,мед,кленов сироп,агаве,сироп от захарна тръстика или меласа/ изхвърли пакета.Може да има до 33 лъжички захар в една средно-толяма бутилка.Същото важи за бял ориз и бяло брашно,които действат точно като захарта в организма.Когото имаш диабет-в спектъра на метаболичния дисбаланс,започва с малко мазнина в корема,което води през целия път на заболяването и не можеш да се справиш лесно с брашното,дори пълнозърнестото,то трябва да го изхвърлиш от твоята кухня.
3.Изхвърли всяка храна с високо фруктозен сироп от царевица върху етикета.Той е твърде сладък и организмът ти не може да го отработи.Анякой видове фруктозен сироп от царевица съдържат живак,като част от производствения цикъл.Много от газираните и енергийните напитки съдържат тази отрова.
4.Изхвърли всяка храна с написано"хидрогенирано"на етикета.Това е показател за транс- мазнини,растителни масла,конвертирани по химичен път в маргарин.Те са добри за бисквитките,които престояват много дълго на рафта,но е доказано,че водят до сърдечни заболявания,диабет и рак.В повечето европейски страни са забранили употребата им.
5.Изхвърли всички рафинирани масла за готвене,като царевица,соя и др.
6.Изхвърли всички храни,които съдържат съставки,които не можеш да разпознаеш или са написани на латински.
7.Изхвърли всички храни,които съдържат изкуствени подсладители,като аспартам и всяка дума която завършва на "ол" като ксилитол,сорбитол.Те ще те държат гладен,ще отделят лоши газове в корема и ще поддържат мазнините в корема.
10.Ако храната идва от земята или полето,то земеделецът не е като химика в лабораторията и такава храна е безопасна за ядене.
Не дръж в кухнята си храна,която твоята баба не би признала за добра.Стой далече от "хранителни вещества"
Това са прости правила за да останеш здрав за цял живот.Това е начин да стоиш далеч от неприятности.Астраничният ефект е намаляване на теглото,високо самочувствие,бликаща енергия,намаляване нуждите от лекарства.Запазване на нацията от цунами на хронични заболявания.
Когато правиш своя сложен избор ти не само ще подобриш здравето си и здравето на семейството си,но ще създадеш и една "уелнес"пролет,което се отразява в търсенето на пазара.Ти не само ще получиш своето здраве,но ще помогнеш и много други да го получат също.
Като гласуваш трипъти на ден с вилицата,ти оказваш голямо влияние не само на здравето си,но и на начина по който се отглежда храната ни,върху потреблението на енергия,върху климатичните промени,върху използването на земята.Ти имаш много широко влияние и власт трябва да ги използваш.
Личното ми желание е да създам национален разговор за здравословно хранене,като превантивно средство за борба с нарастващите заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар