неделя, 26 юли 2015 г.

  
          


   

 ЗАЩО" SKINNY FAT" МОЖЕ ДА БЪДЕ ПО-ОПАСНО ОТКОЛКОТО 

                 ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО

д-р Марк Хаймън обяснява състоянието при което имаш наднормено тегло и начален диабет,той нарича с думата ДИАБЕЗНА-това е спектър на дисбаланс,вариращо от леко инсулинова резистентност към начален диабет тип 2 в пълен разцвет.
ДИАБЕЗНА състоянието може да увеличи риска от инсулт,някой видове рак,сърдечни заболявания и депресия.Може сериозно да понижи качеството на живот.
Това,което много хора не знаят,че опасност съществува и за хората с нормално или поднормено тегло,те могат да страдат от ДИАБЕЗНА и всички останали последици за здравето.
Беше създадено ново определение за хората слаби,дори кльощави отвън,но имащи мазнини в коремната област отвътре.TOFI/Thin Outsite,Fat Insite/ Д-р Джими Бел даде описание на нездравословно слабите хора-Тези хора имат нисък индекс на телесна маса,но много малко мускули.Те поддържат нормално тегло,докато развиват отвътре ДИАБЕЗНА.
Може би познаваш някой,който винаги яде каквото иска и остава слаб и ти може би завиждаш,че може да изяде парче шоколадова торта,без да се тревожи за килограмите си.
Те биха могли да се занимават с бързо ходене или йога,но те лрядко се занимават с упражнения за натрупване на мускулна маса.Въпреки,че са със средно или по-ниско тегло,често нямат мускулен тонус.Те често изглеждат изморени,измъчени и бледи.
Те имат метаболитни функции на човек в пред диабетно състояние и състояние с наднормено тегло имат ниска мускулна маса,възпаления,високи триглицериди,нисък добър холестерол,
висока кръвна захар и високо кръвно налягане.
Ако си с наднормено тегло или затлъстяване си наясно с последствията.За съжаление TOFI,s
често не са наясно,че могат да страдат от същите последици,което създава за  кльощавите-дебели хора по-голяма опасност от останалите,защото мазнините,които натрупват са скрити в белите обвивки на жизнено важни органи,прошарва мускулите,които ги задействат и се появява в мускулната обвивка на сърцето.Тя е тази мазнина,която изпраща химични сигнали,които в крайна сметка водят до инсулинова резистентност,диабет и сърдечни заболявания и е много по-опасна от мазнините в трапчинките на тялото ти.
Няколко килограма повишено тегло на корема,докато останалата част от тялото ти е слаба
може да означава че си TOFI-СЛАБ ОТ ВЪН НО ДЕБЕЛ ОТВЪТРЕ.Необходими са лабораторни тестове,които могат да покажат,че дори при нормално тегло има високи триглицериди,нисък добър холестерол,части от висок холестерол,висока кръвна захар и инсулинова резистентност
За съжаление,ако човека има нормално тегло лекарите може да игнорират тези знаци и се получава голям риск от сърдечни заболявания,начален диабет,рак и много други по-неприятни болести.
Помисли върху това лекарите не са обучени,нито платени за диагностика и лечение на най-голямото хронично заболяване,което заедно с тютюнопушенето причинява почти всички болести на 21 век,включително сърдечно съдовите заболявания,инсултите,деменцията и дори рак
ИЗПОВЕД НА ЕДИН БИВШ TOFI
Някога бях TOFI
Денят ми започваше със закуска от грозде,ядки,сладолед.
Аз измислих Oreo бисквитката със сладолед.
През 1970г децата се прибираха от училище и получавах огромна купа сладолед и торба с бисквитки OREO
На 18г аз станах вегетарианец и мислех,че гигантските бисквити направени с пълнозърнесто пшенично брашно,парченца шоколад,мед и орехи са здравословна храна.
Всяка вечер сядах с могили от фъстъчено масло върху филии хляб
През 80-те беше времето на  храните с ниско съдържание на мазнини,,а храните като мед,кленов сироп бяха здравословни храни.
Това е времето когато правителството насърчава ежедневният прлием на 8-11 порции ориз,зърнени храни,хляб и тестени изделия.
Това истина ли е?Повечето от тези зърнени закуски съдържат до 75%захари,това не е закуска,а десерт дори пълнозърнестите.
Както професор Дейвид Лудвиг от Харвар обича да казва:Ако ти се яде купичка корнфлейкс без захар или купичка захар без люспи от царевица това е едно и също за твоят организъм,той не прави разлика.
Като възрастен аз продължих моята любовна афера с въглехидратите.
През повечето нощи аз правех мой собствен хляб и тесто за пици и паста.
Правех за децата палачинки и вафли облени естествено с кленов сироп
Аз постоянно жадувах за въглехидрати.Не осъзнавах,че съм пристрастен към храната,не осъзнавах,че е променен моят вкус към храната,химията на моят мозък,хормоните ми,обмяната на веществата ми,пъпките ми.
Дали има статистика в България,която да покаже колко  брашно и колко захар са изядени средно от 1 човек?
 И се променях с годините-бях малко слаб определено TOFI С ЛЮБОВНИ ДРЪЖКИ
Оле-ле!Като оставим естетиката настрана,аз имах синдром на хронична умора.
Чувствах се като лайно.Захарта и някой други неща хвърляха тялото ми  в дълбока дупка.След това всичко се разби.Имах обриви от гъбички под очите и сърбеж в места които не ми се споменават.Стомахът ми беше все подут и не можеше да смила храната ми.Мускулите ме боляха и аз тънех в мозъчна мъгла.
Разбрах,че моята диета с ниско съдържание на мазнини и бгата на въглехидрати ме превръщаще в човек слаб отвън,но дебел отвътре
ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО TOFI ЗАПОЧВА С ПРОМЯНА НА ТВОЯТА ДИЕТА
Независимо дали си с поднормено или наднормено тегло,последствията могат да станат опасни.Но има надежда.Правилните храни могат да ти помогнат да постигнеш правилно тегло.Рецептата е подобна на тази за хора с наднормено тегло-стани слаб и строен и здрав и поддържай идеалното тегло.
За да направиш това ще искаш да се съсредоточиш върху истинските пълнозърнести храни.Всяко хранене трябва да съдържа просто протеин и да е без глутен,никакви зеленчуци със скорбяла-КИНОА,ЧЕРЕН ОРИЗ,ЕЛДА-във форма на пълни зърна,СЛАДКИ КАРТОФИ И ЗИМНИ ТИКВИ,ПЛОДОВЕ С НИСЪК ГЛИКЕМИЧЕН ИНДЕКС КАТО  ЯБЪЛКИ КРУШИ ЯГОДИ ИЛИ НАР.бОБ И БОБОВИ РАСТЕНИЯ.
ЗДРАВОСЛОВНИТЕ МАЗНИНИ се превърнаха в един от най-лесните начини  за нормализиране на теглото,получаваш нежна кожа и се чувстваш добре.
Имаш 1 порция здравословни мазнини-например 1/4 авокадо или 1 супена лъжица зехтин екстравържин,орехово масло,сусамово масло,кокосово масло екстравържин илия ядки  или семена ,масло като бадемово или кашу с всяко хранене.
Никога не пропускай хранене особено закуската.Внимателно подбирай тази важна храна-например авокадо и омлет от белтъци.
Познавам много жени,които казват аз мразя да закусвам и смятат,че с това намаляват калорийният прием за деня и ще отслабнат,напротив това ги кара да ядат много повече през останалата част на деня.Всъщност правилната закуска усигурява нормализиране на кръвната захар през деня
В помощ при борбата за промяна на здравният статус е ПРОГРАМАТА ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ  FOREVER CLEAN 9
Възможно ли е само след 9 дни да се чувствате и да изглеждате по-добре? ДА. Програма Клийн 9 може да ви помогне да поемете по пътя към своята по-здрава и по-елегантна същност. Този ефективен и лесен за спазване режим ще ви предостави необходимите инструменти да започнете да преобразявате тялото си още днес!
Доказаната прочистваща програма Клийн 9 е първата стъпка към създаване на постоянни навици, които ще ви помогнат същински и трайно да контролирате теглото си. Тя е в основата на Форевър Ф.И.Т. и целта й е да ви доближи възможно най-много до оптимално здраве, чист организъм и по-елегантна и стройна фигура
Бързо-само 9 дни,лесно,храна  която можеш бързо да приготвиш и изядеш дори на работното място и е здравословна и вкусна
Свържи се за информация с консултант по здравословно хранене за безплатна консултация
на адрес pette@abv.bg
26.07.2015г

1 коментар:

  1. Здравейте,
    Аз съм доктор Бен Питърсън, заемодател на частни заеми, който дава времеви възможности за заеми. Имате ли някакви финансови затруднения? Нуждае се от заем за консолидиране на дълга, при 2% строителство, кредит за недвижими имоти, рефинансиране, лични, бизнес цели или спешни пари? Вие сте бизнесмен или жени, които мислят за разширяване на вашия бизнес предлагат кредитиране от всякакъв вид. Ако се интересувате, свържете се с нас днес (24hoursloanservices@gmail.com)

    ОтговорИзтриване