неделя, 6 септември 2015 г.

10 СТРАТЕГИИ ЗА ПРЕМАХВАНЕ СИНДРОМ НА РАЗДРАЗНЕНИТЕ ЧЕРВА/IBS/


Милиони хора се борят с мизерните,често инвалидизиращи симптоми,като подуване на корема,спазми,диария,запек и болка,извесни като синдром на раздразненото черво/IBS/.
Многобройни са виновниците,допринасящи за IBS.Твоята чревна лигавица може да бъде атакувана от стрес,твърде много антибиотици или противовъзпалителни средства като аспирин,стероиди,чревни инфекции,ниско съдържание на фибри,висока захар,диета или алкохол,на които сме свидетели за бързото нарастване през последните години.Тези и други неща активират имунната реакция,предизвиквайки хранителни алергии и утежняват вторият си мозък-на ентеро- нервната система.Създават хаос,който води до IBS.Това не е просто засягане на червата,а и на настроението,енергийните нива,както и множество други проблеми.

Вуниверситета професорите казват,че това са психологични състояния.Науката доказа,че това е напълно погрешно.За съжаление конвенционалните лекари казват на пациентите си,че няма лек,всичко е в главата им или им предписват антидепресанти,седативи и други лекарства,които потенциално могат само да влошат проблема.Това не верният път на лечение.За правилното лечение на IBS,трябва да се търсят причините,защо храносмилането не работи.Тук влиза Функционалната медицина.Във Функционалната медицина,ние знаем едно заболяване може да има много причини или една от причините може да създаде много заболявания,например глутена..Ако имаме пет човека с  IBSто причините за всеки могат да бъдат различни за всеки човек,така,че за всеки ние се фокусираме как да бъде открита основната причина за болестта.Научни изследвания ни казват,че две от най-големите причини са хранителни алергии и свръхрастеж на бактерии в тънките черва.Може да има и други,включително липса на храносмилателни ензими ,паразити,живеещи в червата,кякто и дефицит на цинк или магнезий или наличност на токсични тежки метали.Ето защо е критично и толкова важно да се персонализира третиране въз основа на уникални обстоятелства,които съществуват за всеки човек,който страда от  IBS.Решението със сигурност не е с един универсален размер.Но решенията могат да бъдат намерени ако се вгледате внимателно в основните причини и тяхното лечение.Нека разгледаме двете основни причини и после да обсъдим как да се отнасяте към тях.

ХРАНИТЕЛНИ АЛЕРГИИ И ЧУВСТВИТЕЛНОСТ

Една епохална публикация в списание British Gut, установи,че премахването на храни,които са били индентифицирани със забавено тестване на хранителна алергияIgG антитела,водят до драматично подобрение в IBS симптомите.В друга статия  в американският вестник по гастроентерология,ясно се признава,че трябва да се спазва и признае ролята на хранителните алергии и възпаления.Това,което тези и други изследвания показват,че определени храни могат да раздразнят червата и храносмилателната система.Тази хранителна чувствителност не са истински алергии,като алергията към фъстъците,алергията към черупчести,а по-скоро симптоми на по-лека чувствителност на храна,която може да предизвика ужасни симптоми.От много чувствителната обща храна,глутен е най-разпространената.Дори ако твоят лекар ти е казал,че в тестовете за антитела или алергия към глутен/цьоликалия/са нормални,все още съществува възможност  да получиш тежка реакция.
млечните продукти,които съдържат протеин като казеин и суроватка се оказва,че може да раздразни и възпали черваята е другият често срещан виновник.
Има и други храни,като соя царевица и яйца,реакцията към тези храни може да предизвика нещо повече от чревни проблеми.Те също така могат да доведат до затлъстяване,депресия и акне.
Програмата CLEAN 9 помага при премахването на най-често срещаната чувствителност на хранителните продукт
Повърхността на тънкото черво,където храната се усвоява е с размера на  тенис корт.На тази прощ се помещава и 60% от твоята имунна система.Тази изтънчена чревна имунна система е само един слой от токсичната  канализационна система.Всички бактерии и хаотични хранителни частици в червата са тук.Ако спирачките тук се развалят,то имунната ти система ще бъде изложена на чужди частици от храна,бактерии и други микроби.

Казано по-просто твоята чревна еко система трябва да е здрава.Когато твоите чревни бактерии са извън равновесие т.е. когато имаш прекално мног опатогенни бактерии и недостатъчно здрави бактерии,може да се разболееш

Замисли се за минута,имаш около три паунда бактерии-500 вида в червата.В същност имаш повече бактериално ДНК в тялото си отколкото човешка ДНК.Сред всички са чревните бактерии:има добри момчета,както и лоши момчета,и много лоши момчетаАко лошите поемат или се движат в области,в които не трябва да бъдат,като тънките черва-област,която е нормално стерилна,те могат да доведат до ферментация на храната,особено на нишестени и сладки храни.Дисбалансите в еко-системата  могат да предизвикат спукване на червата,бактериален свръх растеж в червата,гъбички
Докато подходи за определяне на тези и други въпроси за чревната еко-система,въпроси,които са специфични,остава като основен ключ за решаване на проблема-отвеждането на лошите и внедряване на добра микрофлора.
Ако страдаш от IBS и искаш разбираемо бързо облекчение.Най-голямата промяна,която можеш да направиш и да получиш впечатляващи бързи резултати  включва смяна на диетата.За да направиш това ти трябва ултра проста противовъзпалителна диета  с ниско съдържание на алергени,рафинирани въглехидрати,захари и преработени храни.
Просто изпълнявай тази диета и записвай в дневника как се чувстваш след всяко хранене.Може също да обмислиш премахването на всички храни,които са трудни за червата,като например бобовите и зърнените.

10 СТРАТЕГИИ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА IBS:
1. Яж протеини.За да избегнеш дисбаланс на кръвната захар с която  подхранва лошите бактерии в червата,яж протеини на всяко хранене,дори на закуска.Това помага да избегнеш резки повишения на захарта.Яж чисти  и природо съобразно отгледани животински протеини като риба,пуйка,пиле,пресни разфасовки от агне,съществуват и изобилие от растителни протеини,като семена,ядки,бобови,тофу.
2.Яж богати на фибри храни:пълнозърнести,зеленчуци,ядки,семена,плодове
3.Не се страхувай от здравословните мазнини.Увеличи омега-3 мастни киселини като ядеш студеноводна дива сьомга,сардина,херинга,ленено семе и дори водорасли.Използвай повече хранене с органични животински продукти.Елиминирай всички хидрогенирани мазнини,като маргарина и много преработени масла,както и преработени тестени изделия  и преработени храни.Вместо това използвай какаово масло или студено пресован зехтин,студено пресовано сусамово масло или други черупкови масла.
4.Яж най-малко осем до десет порции плодове и зеленчуци на ден,които съдържат витамини,минерали,фитонутриенти,фибри,антиоксиданти и противовъзпалителни молекули.
5. Избягвай всички преработени хранителни боклуци,включително газираните напитки и преработените сокове,диетичните напитки,които въздействат върху метаболизма на захарите и липидите.Течните калории са заплаха  и имат най-голям принос за свръхтеглото,диабета и сърдечно-съдовите  заболявания.
6.Елиминирай лошите храни и замени с добрите храни,които ще дадат на тялото ти достатъчно усвоим цинк,витамин А,глутамин,омега-3 мазнини/рибено масло/ и масло от вечерна иглика,са сред храните,които възстановяват лигавицата на червата.Използваме билки като   куркума за премахване на възпаленията и да лекуваме червата.
7.Намаляване на стреса.Медитация,дълбоко дишане и йога,занимания по интереси са различни начини на борба със стреса.
8.Спортувай редовно.До 30 минути ходене може да помогне.
9.Липсата на сън  води до промени в теглото и до депресия.
10.Да прогоним лошите бактерии и населим храносмилателния тракт с добри бактерии.
Приемане на качествен пробиотик
Forever Active Probiotic
Активен Пробиотик
ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Според речника думата „микроб“ означава „миниатюрна форма на живот, микроорганизъм“. Човешкото тяло е дом на хиляди микроби. Те живеят по кожата ни, в устата ни, в цялата ни храносмилателна система.
Някои от тези микроби са вредни, но по-голяма част са полезни. Тези „добри бактерии“ се наричат „пробиотици“. Името им идва от гръцки: „про“ означава „за“, а „биос“ – живот. Определението за „пробиотици“, според Американската хранителна и селскостопанска организация е: „живи микроорганизми, които в подходящо количество имат положителен ефект върху здравето на приемния организъм.“
Форевър Ливинг Продъктс осъзнава важната роля, която полезните микроби играят за човешкото здраве и нуждата от възстановяването им чрез пробиотична терапия. Създаден за поддържане на храносмилателната система в добро състояние, „Форевър активен пробиотик“ ни дава възможност да преодолеем дисбаланса, причинен от лошите хранителни навици, които неизбежно водят до намаляване на количеството на полезните бактерии в нашия организъм. В храносмилателната система живеят милиарди бактерии, както „лоши“, така и „добри“, а общото им название е чревна флора. Нейният баланс е ключът към правилното функциониране на стомашно­чревния тракт. Колкото повече са „добрите“ бактерии, толкова по-малко ще са „лошите“.
„Форевър активен пробиотик“ представлява малка перличка, която можете с лекота да глътнете, където и да се намирате. Той действа основно в дебелото черво, където улеснява процеса на усвояване на храната, като допринася за отделяне на хранителните вещества, от които организмът има нужда, за да бъдат абсорбирани те по-лесно. Така полезните бактерии, съдържащи се във „Форевър активен пробиотик“ спомагат за нормалния растеж и развитие на човека, като поддържат балансирана и здрава храносмилателна система.
Новата хранителна добавка на ФЛП съдържа шест вида полезни бактерии, които се причисляват към родовете на лактобацилите и бифидобактериите. Ето кои са те:
Лактобацилус ацидофилус – възпрепятства нежеланите микроби и им пречи да се размножават.
Бифидобактериум лонгум – изтласква вредните бактерии и намалява стомашночревните проблеми.
Бифидобактериум лактис – спомага за намаляване на киселинността (pH) и забавя растежа на нежелателни микроорганизми.
Лактобацилус рамнозус – предпазва стомашночревния тракт и пречи на вредните микроорганизми да се задържат в него и да причинят проблеми.
Лактобацилус булгарикус – поддържа чистотата и баланса на тънките черва.
Лактобацилус плантарум – запазва ключови хранителни вещества, витамини и антиоксиданти, за да противодействат на нежеланите съставки на храната, която приемаме.
Научните изследвания показват, че бифидобактериите балансират чревната флора, предпазват от диарии, облекчават констипацията, потискат различни инфекции, подпомагат имунните функции, подсилват здравината на костите и дори могат да намалят риска от рак. Вече е широко известно, че приемането на бифидобактерии като хранителна добавка е много важно. Но предлаганите на пазара храни и напитки, обогатени с бифидобактерии за съжаление не доставят полезните мироорганизми там, където те всъщност са нужни. Тези бактерии са много уязвими и стомашната киселина ги унищожава напълно. За да имат благотворен ефект върху тялото ни, те трябва да достигнат живи до червата.
Ето защо ФЛП създаде уникалната устойчива на киселина капсула, която защитава ценните микроби, като ги пренася през стомаха без да се разтопи. Капсулата е направена от глицерин и пектин, които са устойчиви на високата киселинност в стомаха, но са лесно разтворими в неутралната среда на червата. Капсулата на ФЛП има и вътрешен защитен слой, изграден от твърди растителни мазнини, който допълнително засилва устойчивостта към стомашната киселина и контролира разтварянето на обвивката в дебелото черво.
„Форевър активен пробиотик“ е единственият на пазара в момента с шест полезни бактерии, който не изисква съхранение в хладилник.
СЪСТАВКИ
Патентована пробиотична комбинация: L. acidophilus, B. longum, B. lactis, L. rhamnosus, L. bulgaricus, L. Plantarum. Палмово масло, желатин, глицерин, соев лецитин, пектин, цвят карамел.
Не съдържа дрожди, пшеница, глутен, царевица, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати или консерванти.
Този продукт съдържа само естествени съставки и затова са нормални леки вариации на цвета.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
По една перличка дневно на гладно или два часа след храна.
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Улеснява храносмилането и усвояването на полезни вещества от храната.
  • Специалната капсула е устойчива на стомашната киселина и полезните бактерии стигат невредими там, където са необходими.
  • Не изисква съхранение в хладилник.
  • всички въпроси изпращай на pette@abv.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар