събота, 9 май 2009 г.

ПРЕЧИСТВАНЕ

Биогенно пречистване

В началото ще обясня особеностите на някои храни. Ословно хранителните продукти можем да ги разделим на 4 основни групи според въздействието им върху нашия организъм:
1.Биогенни- това са тези храни, които генерират жизнена енергия
2.Биоактивни- те въздействат на клетъчния метаболизъм.
3.Биостатични- не оказват активно въздействие на организма.
4.Биоцидни- имат вредно въздействие върху организма.

Към групата на биогенните храни включваме: семена на растения, житните продукти, соковете на плодовете и зеленчуците, както и пчелния мед.

Биоактивни храни- това са сушените плодове и зеленчуци, ядките и млечнокиселите продукти.

Като Биостатични храни можем да определим кулинарно обработените храни.

А в ролята на биоцидни храни се явяват рафинираните и концентрирани продукти, синтетичните добавки, консерванти, оцветители и подсладители.

Програма за биогенно преюистване

1-ви- 2-ри ден: сутрин, при ставане се приема 1ч.ч. минерална вода, 1/2 лимон и 1с.л. мед. На закуска, обед и вечеря: пресни плодове и зеленчуци или прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци, както и чай с мед.

3-ти- 8-ми ден: сутрин при ставане- 1ч.ч. минерална вода, 1/2 лимон, 1с.л. мед.

На закуска, обяд и вечеря се приготвя меню с продукти от 1-ва и 2-ра група плюс добавка от пресни плодови сокове, салати и семена от слънчоглед, тиква, сурови плодове и зеленчуци, билков чай с мед.

9-ти-10-ти ден: сутрин при ставане се приема 1ч.ч. минерална вода, 1/2 лимон, 1с.л. мед. На закуска, обед и вечеря- меню с продукти от 1-ва и 2-ра група плюс добавка от пресни плодови сокове, салати и семена от слънчоглед и тиква, сурови плодове и зеленчуци, билков чай с мед плюс печени картофи, печено пиле, риба, пълнозърнест хляб /филийка/, сирене и храна от 3-та група.

автор: Петя Попова

Няма коментари:

Публикуване на коментар