вторник, 26 май 2009 г.

КАКВО ЗНАЕ Д-Р УОЛЪК-3ЧАСТ


На нас много ни провървя. Растенията са способни да произвеждат необходимите ни аминокиселини, витамини и мастни аминокиселини. Това о по силите на растенията и ние следва да ползваме в храненето си 15-20 растителни компонента на ден, в правилно съчетание, за да получим тези необходими 90 елемента на хранене. Теоретично това е възможно, но не се прави от повечето американци. Средният американец смята, че ако е изял малко картофи във вид на чипс и е получил дневната си зеленчукова дажба. Към това трябва да се подхожда правилно. И така, независимо от това, че теоретично е нищожно, на практика малко от нас получават необходимото количество витамини, аминокиселини, мастни киселини, в необходимото съотношение към своето хранене. И затова, ако Ви е скъп живота, тъй както на мен моя, на моите деца и внуци, Вие трябва да се погрижите да приемете достатъчно количество витамини, аминокиселини, мастни киселини. В противен случай ви гарантирам, че ако не го правите е невъзможно да доживеете до 120-140 години.

Друга история. Това са минералите. С тях е свързана просто трагична история, защото растенията вече не съдържат минерали от никакъв вид. Тях ги няма вече в почвата, няма ги и в растенията. Ние Ви приготвихме копие от документа на Сената на САЩ, документ 2.64 от втората сесия на 1-вия конгрес. В него се казва, че "съдържанието на минерали в почвата в нашите ферми е съвсем изтощено и затова получавания от нивите добив, независимо дали е от зърнени култури, зеленчуци; плодове, ядки, не съдържа минерали. Хората, употребяващи тези продукти, автоматично се разболяват от болести, свързани с дефицит на минерали и единственият шанс да се предпазят и да се излекуват е да се ползват към храната минерални добавки. Така се казва в документа, подписан от конгреса на САЩ през 1836 год.

Дали ситуацията сега се е изменила към по-добро? Не, че не е по-добра, за съжаление е още по-лоша. Причината е в това, че фермерите торят почвата само с натрий, фосфор и калий. Три компонента в различни съчетания и съотношения. И никой но може да задължи фермера да добави в почвата още 60 минерала, защото от тях не зависи количеството на добива. Затова всеки път, събирайки добива, тоест растенията, изсмукващи минерали, много фунтове на всеки акър, по този начин сами лишават почвата от същите тези минерали. Ако Вие връщате обратно 3 минерала, а вземате 60, то ситуацията прилича на разплащателния Ви влог в банката, когато Вие всеки месец внасяте 3 долара, а теглите 60 долара. Можете да си представите какво ще стане с Вашите чекове, разбира се, те могат да станат недействителни.

Аз мога да Ви кажа, че моето и Вашето здраве със сигурност е на границата на катастрофата, защото в нашата почва повече няма минерали и затова Ние с Вас, заедно всички и всеки поотделно носим пълна отговорност за своето здраве, и затова съзнателно допълнително ползваме минерали.

Често ме питат: "А какво, правеха хората преди 1000 години, независимо, че не са имали торове, са живели дълго? И какво мислите за египтяните, китайците и индийците?"
Те са живели около големите реки Нил, Ганг, Жълтата река в Китай, които почти всяха година се разливат и наводняват всичко наоколо. И всеки път по време на наводненията познайте какво се случва? Водата пренася тиня и планински пясък от планини на разстояние 1000 мили. И хората са се молели на всички богове, благодарейки за наводнението.

Ние се молим да не се случват, а наводненията обогатяват почвата с наноси, тиня и минерали, като по този начин обогатяват и добива от зърнените култури.

Крал Филип, бащата на Александър Велики, се оженил за 12 годишно момиче, кралицата на Египет - Клеопатра. Тя няма нищо общо с Елизабет Тейлър, със скъпо струващите козметика и тоалети. Тя е била плоскогърдо, хилаво създание, неотличаващо се със сексапил. Защо кралят се оженил за нея? Защото в нейните владения са се намирали най-добрите ниви със зърнени култури. На всички е било ясно, че по-добри зърнени храни от египетските не могат да се намерят на друго място, а гигантската армия начело с Александър Велики се готвела да завоюва целия сеят. Било е необходимо великолепно брашно за войниците, за да могат да маршируват 20 часа, да се бият 6 часа и да побеждават. Ако то са се възползвали от зърнени храни от изтощената на минерали почва, не биха издържали и 20 минути, а по-скоро биха почнали да викат: „Мамо, вземи ме от тук!”
Те са знаели, че Египет е най-доброто място за доставка на зърнени култури. Наводненията са снабдявали почвата с истинските минерали и затова всички, световни култури, дали на света великото изкуство и технологии, произхождат от тези места. Те са притежавали голям умствен потенциал, точно затова, защото храната, която са употребявали, е била богата на минерали.

Ето както ще направя сега, Ще взема няколко минерала. Два от всички, за да имате представа, а това се отнася за всички минерали без изключение. Да вземем най-разпространения минерал - калций.
Дефицитът на калций е причина за приблизително 147 различни заболявания. Понякога са наречени на имената на хора, например Билсполуп - когато едната страна на Вашето лице се изкриви. Това не е паралич. Това е просто пареза на лицевия нерв. Това състояние е предизвикано от дефицит на калций в организма.

Остеопороза - това заболяване заема 10-то място като причина за смъртта сред възрастното население. Много скъпоструваща болест. Операцията за замяна на шийката на бедрото или тазобедрената става струва 35 000 $­­! Ако, не дай си Боже - на двете бедра, то 70 000 долара. Би било добре ако не платите нищо и имате застраховка, Маргарет Пич от Редфорд, щата Вирджиния, починала на 115 години, ако си спомняте, е умряла от усложнения след падане.

Доколкото ми е известно при животните не се среща остеопороза. Ако Вие например имате стадо от 100 крави и не се роди нито едно теленце, което да покрие всички текущи разходи, това Ви безпокои, той като се налага да плащате за ремонт на оградата и т.н. Вие нямате теленце, за да го продадете и да получите пари в брой за покриване на разходите. Звъните на ветеринаря и питате: „Какво става? Не трябва ли да се отърва от тези крави?”. Ветеринарят идва, преглежда кравите и казва, че проблемът не е във Вашите крави. "Проблемът е ясен. Бикът има остеопороза и с неговите тазобедрени стави му е трудно да общува с кравите”. За да се предотврати това опасно заболяване е необходимо да се дава калций за 10 цента на ден на новороденото теленце и то никога няма да има остеопороза.

За профилактиката на пародонтозата и възпаление на венците, зъболекарите-парадонтолози Ви съветват да почистите зъбите си след всяко хранене и да употребявате флос. Като ветеринар ми се налагаше да се сблъсквам със стотици и хиляди животни - мишки, плъхове, зайци, кучета, овце, свине, коне, лъвове, тигри, мечки. Те не страдат от заболявания на венците и не получават флос. Понякога имат неприятен дъх, но здрави венци. Причината да не се срещаме със заболявания на венците в животновъдството е същата - няма дефицит на калций.

По-нататък - проблема артрит. Ако си спомняте, вече говорихме за кокошия хрущял и желатина. 85% от артритите са предизвикани от остеопороза на ставните окончания на костите. Съществува обикновен артрит, остроартрит, лумбаго, ревматизъм и всички те са в следствие на остеопороза на ставните окончания на костите.

По-нататък - артериална хипертония. Хипертонията - това е повишено налягане. Първото, което ще Ви препоръка лекарят, е да намалите съдържането на сол в храната си. Всички го знаят след като постоянно са ни го набивали в главите. Но да си спомним кравите. Първото, което фермерът добавя в храната на домашните животни, в парче сол. Нито един фермер не може да бъде икономически жизнеспособен, ако не добавя на животните парче сол. Той просто ще умре при вида на сметките от ветеринаря, направо ще откачи. И на нас ни предлагат да повярваме в това, че на нас не ни е нужна сол. Че на нас ни стига това количество сол, което получаваме с хляба и салатата. И на това не вярвайте. Представяте ли си, че лекар, който е доживял 58 години, Ви казва „Но яжте сол, не употребявайте краве масло", а тези които са живели 120 години са яли краве масло и сол. Опитайте се да направите Вашият избор.

В контролна група от 5 000 души с повишено кръвно налягане, увеличих два пъти дневното потребление на калций, След 6 седмици прекратих експеримента, защото при 85% от тази група, кръвното налягане се нормализира само от удвояването на приемания калций. Когато тези пациенти, лекували се при лекар, се появиха на контролен преглед, лекарят ги попита: "Какво сте приемали, че вашето кръвно налягане се е нормализирало?'' "Аз участвах в експеримент и приемах двойна доза калций" - отговорил пациентът. "

Следващият проблем - схващанията. Вие се събуждате посред нощ и не можете да мръднете крака си. Всички сме го изпитвали. Обикновено по-нататък следва постменструалем синдром, емоционално-физическо състояние, което наричаме истерикоектомия. В Калифорнийския институт в Сан Диего беше предложено да удвоим дневната доза калций и при 85% емоционалните и физическите симптоми като че ли никога не ги е имало.

И последно - болки в кръста. 85% от американците страдат от болки в кръста, независимо от това дали работят на компютър, разтоварват камиони или карат автобуси. Това е голяма американска трагедия. В действителност болките в кръста са остеопороза на гръбнака, независимо от това дали има проблем с дисковете между прешлените или не. Ако диска няма за какво да се дьржи, прешленът се смалява, защото се руши, особено ако имате дефицит на мед.

Последното, за което искам да говоря с вас, е диабета. Този проблем е известен на всеки. Това е третата поред причина за смъртта между възрастното население на САЩ. Тази болест причинява сериозни усложнения - слепота, нарушения в бъбречната дейност, и в различна степен сърдечносъдовите заболявания, на свой ред се явява причина за смъртността между американците. Ако имате диабет, средната продължителност на вашия живот е по-ниска отколкото при тези, които нямат диабет. През 1957 год. ние ветеринарите научихме, че диабетът може да се предотврати и излекува с помощта на минерали. Тези данни бяха публикувани в официално списание, представящо науката в националните институти по здраве, където беше написано: „Диабета може да се предотврати и излекува с помощта на хром и ванадий". Само ванадият, съгласно данни от университета във Ванкувър и медицинска школа Бритишколумбиум е в състояние да замени инсулина при възрастни диабетици. Разбира се, те не могат да спрат веднага своя инсулин. За много хора този процес продължава от 4 до 6 месеца. Това е постоянен процес, в течение на който трябва да се приема адекватно количество хром и ванадий. Аз със собствените си очи видях как това работи върху стотици и стотици пациенти.

Би било добре, ако можех да Ви убедя само да приемате минерали, но да разчитате, че те ще влязат в организма Ви от хранителните продукти, още повече, че това зависи от съдържанието, опаковано в кутии, пакети, бутилки. Съществуват 3 тила минерали, на които трябва да обърнете внимание.

1-ви тип - метални минерали. Това са тези минерали, които основно се добиват от каменни породи. Те се усвояват само 8 - 12%. А когато станете на 25 -40 год., тяхната усвояемост пада на 3 - 5%. Много лошо, ако приемете нещо от рода на калций-лакта, защото той се явява обикновен металически минерал. Да предположим, че този калций-лакта е в таблетки по 1000 мг. Много хора, приемайки по две таблеткина ден, казват. "Докторе, аз приемах много калций. Слушах предаване по радиото за артрита и приемах 2000 мг калций на ден. Но това не облекчи моя артрит, а стана по-зле.” Питам: „А какъв калций точно приемахте?” Отговарят. "Калций-лакта”. Ето в това е и Вашата грешка, защото едва 250 мг от този калций се явява метален калций, а оставащите 750 мг са , лактоза, млечна захар. Ако приемем, че Вашият организъм усвоява едва 1/10 от цялото количество, а 10% от 250 мг, представляват 25 мг, то приемайки 2 таблетки, Вие приемате не 2000 мг, а 50 мг. Така се получава, че за да получите необходимото Ви количество калций, трябва да приемате 90 такива таблетки на ден, т.е. по 30 с всяко хранене. И не забравяйте за останалите 59 минерала.

През 60-те години в селското стопанство започнаха да ползват килайдните минерали. Тези минерали са метали минерали с аминокиселини, протеини или ензими, които обвиват металния атом Тази форма на минералите увеличава усвояването им на 40%. Точно затова хранителната промишленост се нахвърли върху тази идея.

Третата форма на минералите се нарича колоидни минерали. Те имат най-висока усвояемост. Именно усвояването най-много ни вълнува. Колоидните минерали се усаояаат 98%. което е 2.5 пъти повече, отколкото килайдните минерали и 10 пьти повече, отколкото металните, колоидните минерали могат да бъдат само в течен вид и на много дребни частици. 7 000 пъти по-малки от червеното кръвно телце - еритроцита. Всяка частица на минерала с заредена отрицателно, а обвивката на червата е заредена положително. Образува се електромагнитно поле, което концентрира тези минерали около стените на червата. Това Ви дава 98% усвояване.
Растенията, играят много интересна роля при образуваното на колоидни минерали. В тъканите си те преобразуват металните минерали в колоидни. Като употребяваме тези растения, ние ги натрупваме в организма си и ги използваме. Но тъй като в нашата почва няма метални минерали, нашите добиви нямат в състава си достатъчно количество минерали.
Всички дълголетници живеят във високопланински села, на височина от 2 500 до 4 500 метра над морското равнище. Те имат по-малко от 5 см валежи в година, въобще не вали дъжд и сняг. Това са много сухи области. По какъв начин получават вода за пиене и напояване? От топенето на планинските снегове, водата, която изтича от тези ледници, не е толкова чиста и прозрачна като водата от гейзерите, но ако вдигнем чашата и погледнем през нея, то водата е жълто-бяла или бяло-синкава. Тя съдържа 60 до 72 минерали. Жителите на Титикака и жителите на Тибет наричат тази вода мляко от лед. Тя не само се пие, при което се получава 8 - 12% усвояване на минерали, но много по-важно е, че с тази вода се полива земята година след година, добив след добив, поколение след поколение, в продължение на 2 500 - 5 000 години. Те нямат диабет, сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане, артрит, остеопорози, рак, катаракта, глаукома, няма вродени дефекти при децата, няма затвори, болести.
Как мислите, колко са важни тези колоидни минерали? Всеки път, когато Вие пропускате да вземете минералите си за деня, Вие съкращавате живота си с няколко часа или с няколко дни.

Помислете върху това и бъдете здрави.

Информация за Алое Вера и хранителни добавки на ФЛП:
bilkizazdrave@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар