четвъртък, 3 декември 2009 г.

ТАЙНИТЕ НА ХРАНОСМИЛАНЕТО

3-ТО ПРАВИЛО ЗА ХРАНОСМИЛАНЕ

Започвайте всяко хранене с прясна растителна храна,плодове,салата или пресен сок.

Суровата храна в началото на храненето стимулира отделянето на храносмилателни сокове,защото е богата на натурални стимулатори.А това подобрява храносмилането.

Как се приема храната от организма?

Освен като хранене,постъпването на храната в стомашно-чревния тракт се възприема като алергична и токсична агресия.Когато храната докосне небцето,в чревните стени се строяват милиони левкоцити,готови да се сражават с агресора и да подтиснат евентуалното вредно влияние.Тази мобилизация трае час-час и половина и спира.Многократното повторение на тази операция изтощава организма,а левкоцитите спират да изпълняват задълженята си.
Ето от къде идва слабото съпротивление към простуди и други респираторни заболявания.

Суровата растителна храна предотвратява този процес.

Варената и обработена по друг начин храна,както и кисело-млечните продукти са тези,които предизвикват нежелана реакция.

Създаването на навика да започваме храненето с прясна сурова храна ,след време ще донесе съществена полза и ще се радваме на нашето здраве,младост и добър външен вид.

Петя Попова
консултант
pette@abv.bg

1 коментар:

  1. Правени са изследвания , които показват ,че левкоцитите се покачват най-слабо след консумация на зеленчукови супи.

    ОтговорИзтриване