понеделник, 21 декември 2009 г.

ХРАНИТЕЛНА НЕПОНОСИМОСТ



Оказва се,че от хранителна непоносимост страда голяма част от съвременното поколение на планетата,без дори да подозира това.Хората не свързват:
- многобройните си болести,
-нездравия си външен вид,
-излишното си тегло,
- или преждевременното си остаряване
с употребата на "неподходящи" за организма храни.

Липсата на ферменти,смилащи едни или други вещества може да бъде причина за хранителна непоносимост.Какво се случва в този случай?

Необработеното с ферменти хранително вещество попаднало в стомаха и червата бива всмукано в кръвта и образува явлението аглутенация-слепване на хранителни вещества с частите на кръвта,които осъществяват дишането.Това е скрит болестотворен процес в кръвоносната система,които е в основата на
-неразположения,
-хронични болести,
-ранно остаряване.

Ето примери за липса на храносмилателни ферменти:
-Първи пример.Подуване на червата и дискомфорт след ястие с грах и леща.Това е пример за отсъствие на фермент в тънките черва,разлагащ въглехидрата в тези храни.Неразграден въглехидратът попада в дебелото черво,където се подлага на микробиално гниене,образувайки обилно количество газове.

-Втори пример.Отравянето с гъби се дължи на липсващ фермент,разлагащ въглехидрата в гъбите,който би трябвало да действа в червата.

-Трети пример.Непоносимост към млякото.При тези хора отсъства фермента,разграждащ млечната захар.

Препоръки за хранене според хемикода се дават след смесването на 130 хранителни вещества с кръв от изследвания.Така се откриват вредните за организма продукти,предизвикващи аглутенация.

Това са" явните" случаи за хранителна несъвместимост.Но има и "скрита"хранителна несъвместимост,когато може да приемем два полезни,сами по себе си продукти,но при съвместно смилане -например месо и картофи-те създават неудобна за смилане смес,което предизвиква явлението хранителна непоносимост.

Човешката храносмилателна система се е формирала векове ,като се е приспособявала за определен кръг естествени храни и много от съвременните изкуствени храни не могат да се разградят пълноценно,защото липсват подходящи ферменти за тях.Всички те въвеждат в някаква степен неразградени вещества в кръвта и водят до аглутенация.

А ето и външната проява на хранителната непоносимост-частиците храна се слепват с кръвничастици и образуват СЛУЗ.Циркулирайки по кръвоносната система,тя попада в белите дробове,чрез които се отделя през носоглътката.Ето това са сополите.Правилното хранене не поражда сополи.На вниманието на майките-почти всички деца в предучилищна възраст имат сополи.Сега разбирате от къде идват.Промени храненето на детето.Не отглеждай бъдещ хронично-болен.

Стана ли ясно,че разделното хранене с натурални продукти позволява да се създадат правилни условия за смилане и усвояване от организма.

След преминаване към разделно хранене с натурални продукти,човек започва - да оздравява; -да сваля излишните килограми.
Това е причина разделното хранене да е основа на лечебното и профилактичното хранене.

Петя Попова
e-meil pette@abv.bg
skype petyapopova1

Няма коментари:

Публикуване на коментар