понеделник, 7 декември 2009 г.

ТАЙНИТЕ НА ЩАСТЛИВИЯ ЖИВОТ




Вече писах за основните правила на храносмилането.Ако ги прилагаш ще почувстваш прилив на енергия и до щастието ти остава една крачка,да впрегнеш тази енергия за добрите си дела.

Добавям следващото правило,когато го овладееш ще можеш да се нахранваш най-добре.
ДЪВЧИ ХРАНАТА СТАРАТЕЛНО.

Дъвчи докато храната се превърне в много рядка кашица,а още по-добре в консистенцията на мляко.Така тя преминава през слюнчените жлези и се прочиства от токсини.А ферментите неутрализират вредното влияние.На практика веществата са се разтворили в слюнката и са станали съставна част от организма.Това е от съществено значение за здравето.Така приемайки необходимата храна с максимално усвояване създаваш най-добрите условия за живот на тялото си.

Второто значение на дъвкането е да се натоварят зъбите.Така ги укрепваш.

Третото значение е за по-добра перисталтика.Ако храната не е добре раздробена,страда храносмилането като по-големите частици попадайки в дебелото черво стават достъпни за микроорганизмите,гният и образуват "бунище" от камъни.

Трябва да е станало ясно,ако не пак напомням,че по време на хранене не се пие вода,това разрежда слюнката и намаля храносмилането.

Сега вече е лесно да поддържаш добра фигура.

Петя Попова
консултант
pette@abv.bg

1 коментар:

  1. Освен всичко друго продължителното дъвкане спомага за по-бързо засищане :)
    А за пиенето на вода пффф...вече не знам на кое да вярвам - някои категорично я отричат, а други горещо препоръчват да се пие газирана вода по време на хранене, защото подобрявала храносмилането.

    ОтговорИзтриване