събота, 28 март 2009 г.

ДЪРЖАВА И ГРАЖДАНИ


Нашата малка блоково-съседска общност е същата,като цялата ни държава.Навярно и при вас е същото.Тия от високите етажи преминават бързо през ниските без да се огледат или интересуват,как живеят хората долу,какви проблеми имат,колко пъти се запушват каналите и тънат в л....Дори вече не спират за поздрав.В най-добрия случай ще чуеш някой да смънка нещо,но не разбираш дали просто сам не си говори.Да ,но пък на тези от долния ред изобщо не им пука дали горе не тече покрива.Все едно,че този покрив не е общ и ако протече няма да стигне до всички.Да,но всеки се ослушва от къде какво може да свие-вода,ток,парно,общо помещение и каквото там се намери.В края на краищата няма значение какво,важното е да не си "вътре".

Ако преминаваш под балкони и прозорци може да си подпалиш главата от нечий фас,хвърлен от високо или някой просто да изтупа килимче точно над теб.По-тежкият случай е да те уцели торбичка смет.

По правило в часовете за почивка някой пробива дупки.Водата спира внезапно без предупреждение,защото някой е решил току-що да прави ремонт.Срещу теб надуват бясно музика докато те омаломощят и признаеш с викове,че си полудял.

Колите паркират точно на пътеките за влизане и излизане,така,че трябва да ходиш по покривите.Ако се измъкнеш от входа,то пеш не можеш да стигнеш до никъде,защото тротоарите са официалните паркинги.С кола е още по-трудно,защото някой специално организира задръствания все по-успешно с всяка нова пътна реорганизация.

Но все пак в тази пълна неразбория,някой се е прокраднал и е посял цветя пред входа и с повея на първия топъл вятър те са цъфнали и те посрещат усмихнато.Забравяш мигновено всичко лошо и в теб нахлуват вълни от нежност и любов.Колко малко му трябва на човек.


петък, 27 март 2009 г.

СПАМ С ДЪХ НА ЖЕСТОКОСТ

Понеделник, 2007, Декември 17

Снощи ми е писала Виктория от "Телеграф". В пощенската си кутия един от шефовете открил сърцераздирателен призив на български език за помощ на 18-месечното момиченце Александра от Полша, което лежи обгоряло в болница в Краков. Идеята на Виктория беше да звъннем в неизвестната болница и да видим историята не детето. Сетих се, че на 13 декември получих подобно писмо от шуменската редакция на Дарик радио, което са получили и всички колеги в Шумен, както и филиалите на Дарик из страната, виждат се и останалите получатели преди нас - рекламните офиси на радиото, дето се вика целият щатен състав на радиото, който има мейл е зарибен за светлата идея да препраща това писмо, срещу което родителите на малката Александра ще получат по 3 цента от всеки изпратен мейл. "Ако не препратите това писмо, значи, нямате сърце!", са ми писали колегите от Дарик, следва и писмото: Скъпи хора, Александра оцелява след пожар, но сега трябва да се бори за живота си и за нормално бъдеще. Тя е само на 14 месеца, кожата по цялото й тяло е обгорена и лицевите кости са повредени (в резултат на изключително високата температура). В момента липсва половината й лице. Тя се намира в болница в Краков, Полша и за нея се грижат едни от най-добрите специалисти. Въпреки това Александра все още трябва а премине през множество операции и дълго възстановяване. За съжаление нейните родители нямат повече пари. Ето защо се обръщаме към Вас с молба за помощ. За всеки препратен е-мейл нейните родители ще получат 3 цента. Моля, помогнете им, като препратите този е-мейл на колкото се може повече хора! Благодаря!!! Нямам идея колко българи са получили тъпата шега, измислена от болния мозък на някой малоумник. Каква е работата, според това, което изровихме с Виктория. Такова момиченце наистина има - Александра Кучма - Ола, както казват на Александрите в Полша. Е, не е нито на 14 нито на 18 месеца, а наскоро е навършила три години. Ола преживяла трагедия през април 2005 година, когато била на 14 месеца и когато изгорял домът на семейството и, вследствие самозапалване на сажди в комина. Намерих пани Анна, майката на момиченцето по джиесема, а вдигна от полския град Санок, където живее сега семейството. Каза, че в момента не тече никаква благотворителна акция в подкрепа на дъщеричката и и това в България вероятно е лоша шега или измама. На хлапето му предстои операция в САЩ, но американците можели да приемат Ола едва като навърши пет годинки. Наистина тъпи копелета, тия, които са го измислили цялото нещо, както и тия, които препращат писмото заедно със ужасната снимка на момиченцето, направена скоро след пожара, без да са проверили неговата достоверност, въпреки всички симптоми на спам. Чудя се, не ги ли е страх тия хора от Съдбата. Макар че за Дарик не се учудвам много, на тях каквото им на мейла, това им на езика.

ИЗТОЧНИК: http://novinarium.blogspot.com/2007/12/blog-post_9835.html

сряда, 25 март 2009 г.

МОЯТА МЕДИТАЦИЯ


Чета за медитацията,как добре отпуска,успокоява,влива нова сила,носи творческа енергия.И си мисля,та аз все това съм правила,без да знам че е медитация.При нас му казват творчески процес.Щом се захвана с любима моя работа и така се отпускам и вдъхновявам,че силите ми нарастват и правя чудеса.Сигурна съм,че всеки е правил това.Ето аз например си имам любимо творческо ъгълче,сядам,грабвам си гоблена и мисълта ми отпътува на високо и далеко,броди броди и ми донесе някоя идея.И всичко става като по чудо,защото виждам как под иглата ми се раждат картини.Шия си така и когато стана съм като преродена.Може да опита всеки,който почувства нужда,да започне нещо,което харесва.От личен опит знам,че няма нищо по-хубаво от това да обичаш работата си.Тогава животът си тече по-леко и ти си по-усърден и по-успешен.Народната мъдрост е казала-насила хубост не става.

Затова и най-успешни са тези,които не ръководят,а вдъхновяват.А какво по-вдъхновяващо от личния пример.Представям си в каква държава ще живеем,ако има кой да ни вдъхновява.Всеки ще прави това,което му носи радост и успех,ще има подкрепа за най-смелите си проекти.А каква е държавата от щастливи хора?И това не са само мечти.Можем да го направим,от нас зависи.

ЧЕСТИТО БЛАГОВЕЩЕНИЕ!
ПЕТЯ ПОПОВА

понеделник, 23 март 2009 г.

ДВЕ ПОЛЕЗНИ НЕЩА ЗА ВСЕКИ ДЕН


Можем да направиш деня си такъв,какъвто го желаеш.Това зависи само от теб.Дали ще е добър или лош,успешен или не ти избираш.Ако все още не знаеш как се случва това,можеш да използваш моите пет правила всяка сутрин,като начало,а после ще развиваш и разнообразяваш според желанията си.Какво правя аз:

1.Всяка сутрин ставам по едно и също време,включвам да се топли вода,минавам през банята и след това изпълнявам първия си ритуал за деня:заставам с чаша топла вода пред огледалото и бавно пия на глътки,като изпращам позитивни мисли към събуждащото се съзнание.Обикновено си казвам колко се харесвам,колко се обичам и колко успешен ще е моя ден.Обичам да си мисля как всяка глътка вода прави фигурата ми стройна,а тялото ми здраво.

2.Сега е важно да се приведа във вида,който харесвам.Правя всичко каквото е необходимо и накрая поглеждам в огледалото и се поздравявам.Можеш да направиш следния опит,ако искаш да провериш до колко магнетична е твоето излъчване.След всички процедури излизаш и се качваш в превозно средство от градския транспорт.Ако хората започнат да се отдръпват от теб,да стоят,пазейки сериозна дистанция и те гледат навъсено,ще трябва доста да поработиш върху горните упражнения.Но когато видиш,че около теб се събират усмихнати и дружелюбни лица,отстъпват ти место,ако си дама,подават ти ръка да се качиш или слезеш,не знам точно какво се случва с господата,но всеки може да сподели,значи си постигнал необходимото ниво.Просто трябва да продължаваш така за винаги.

Както виждаш,това са две прости неща,но изискват усилие,както ще се убедиш в първите дни.Не е лесно да промениш навиците си.Това знае всеки,който е пробвал.Но винаги може да се постави ново начало.Най-хубавото на тези малки неща е,че когато се превърнат в навик,почти не ги забелязваш,но пък все по уверен и успешен ставаш.

Можеш да пробваш,а можеш и да се усмихнеш и да отминеш.Ти избираш

Петя Попова


събота, 21 март 2009 г.

КОЙ ТЕ ЛЕКУВА?


До скоро посещенията ми при лекар се свеждаха само до необходимост от болничен лист.Моя личен лекар обичаше да казва,че добре се грижа за себе си и нямам нужда от него.И аз бях напълно съгласна с него.Не обичам болестите,нито лекарствата.Предпочитам да обърна внимание на храната си,на почивката си,на физическите упражнения.Това е достатъчно за мен.

Но не така стоят нещата за всеки.Ето моята съседка ми разказва,пие лекарство за сърце от 15 години и се оказва,че то води до остеопороза,но разбира,чак когато предстои операция за смяна на става.

Колко хора се доверяват на своя лекар,а резултата е плачевен.Не наказваме лекарите,защото е човешко да се греши.Но,когато такава грешка може да доведе до смъртта на детето ти,тогава какво?Не го споменавам случайно,защото за малко не пострадах с грешната диагноза на моето дете.Сигурна съм,че има милиони подобни случаи.Единственото,което правим е да сменим лекар и да се молим да няма други пропуски.Отначало се питах,защо все на мен се случва,но скоро разбрах,че това се случва на много хора.

Не искам да коментирам,какво очаквам от медицината.Но смятам,че професията лекар не е за всеки.Освен професионални познания,той има и благ характер.Самата среща с него е лечебна.Той те познава,както и семейството ти.С него споделяш всичко спокойно.Виждате се често.Съветваш се за хранителния си режим.Изпраща те на физически занимания при специалисти ,за да предотвратеш стреса,напълняване или нещо друго.Той знае,какво липсва в храната ти и го добавя с хранителни добавки.Знае и кои храни ще укрепят тялото ти.Работи с теб за избягване на вероятни наследствени обременености.Много рядко прибягва до химични лекарства,да не кажа никога.Провежда терапия за избягване на оперативна намеса.Познава древни лечебни методи или те изпраща при такива колеги.

Ако държиш на себе си,ще поискаш да имаш такъв лекар.Дано това не е човек от бъдещето а реален наш съвременник.

Не забравяй все пак,че ти си своя най-добър лечител.Колкото повече познание получаваш,толкова по-лесен ще е животът ти.

Приветствам групата български лекари,които се борят в момента да въведат начално обучение по здравословно хранене.Това е чудесно начало на нов живот.А това вече зависи от нас самите.Всеки може да направи своя свободен избор.

четвъртък, 19 март 2009 г.

МОИТЕ МЕЧТИ-МОЯТА СВОБОДНА ВОЛЯ



В моите мечти живеем в красиво малко селище сред природата,на чист въздух.В селището има малки къщички с големи дворове,пълни с дървета,много цветя пред къщите.Хората са приветливи и усмихнати.Виждат се много деца по дворовете.

Около селцето има ферми за органични плодове и зеленчуци.В ранните часове на деня тук идват много от жителите,за да поработят или да си набавят пресни продукти.Физическата работа тук е на почит и необходимост за хората.Всеки се радва на малко упражнения на чист въздух преди закуска.

Стопанствата дават само чисти продукти-никакви изкуствени торове и пестициди.

А на около чувам птици и виждам всякакви животинки да се разхождат свободно без страх.

Наблизо минава река,сега е пълноводна и виждам рибки да раздвижват повърхността.Водата е чиста,като небето и в нея се оглеждат високи върби.Там под сенките им в горещите дни си почиваме .

Интересното е,че всичко,което обичам е тук и съм толкова щастлива и спокойна.

Забравих да ви кажа-тук хората не боледуват,все не им остава време за това.Всички са много заети,защото трябва да създават и да се грижат за този рай.

Тук няма и политици.Не остана свободно место за тях и така и не ги поканиха.

Може би защото вършат такива неща-виж този клип!

check out this cool video: http://www.metacafe.com/w/2474486/



Enjoy!
petya popova

четвъртък, 12 март 2009 г.

ПРИРОДНИТЕ ПРОДУКТИ ПОМАГАТ

ПРОДУКТИ,КОИТО ПОМАГАТ ДА КОНТРОЛИРАШ КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ


През последните години артериалната хипертония се приема за социално значимо заболяване,поради извънредно широкото разпространение.Много хора дори не подозират,че вече имат проява на заболяването.Нима имаме обичай да измерваме кръвното си налягане,когато смятаме,че сме още много млади и здрави?

Има вероятност случайно да се натъкнем на изменение,когато отидем при нашия лекар по някакъв повод.Дори и най-малкото съмнение трябва да ни алармира да предприемем сериозно изследване при специалист.Не трябва да се отлага.Действайте бързо.

Спомням си ,че за първи път се сблъсках с този проблем,когато исках бележка ,за да посещавам аеробна гимнастика/в началото беше така/.Откриха ми отклонения и ме посъветваха да не се натоварвам.И аз реших,че съм достатъчно здрава.

След няколко години при натоварена работа пак получих сигнали.Тогава предприех някой рутинни изследвания,но не откриха причина за повишаване на кръвното ми налягане.

Профилактичните прегледи показаха отново отклонения.Все още се чувствах чудесно и много здрава за да отида при специалист.

Много съм горда със себе си,че през тези години започнах промяна в начина си на живот.
1.Свалих всички излишни килограми.
2.Промених тотално хранителните си навици.Дори спрях за 6 месеца да ям месо.
3.Научих се да пия вода и до сега пия 6-8 чаши дневно.
4.Смених стресовата си работа с по-приятна./Близките ми преживяха шок/.
5.Започнах да отделям време за много по-важни неща:
-здравословна храна;
-за децата и родителите;
-често излизах от града за ден-два или повече;
-изкачих Черни връх два пъти по двете трасета;
-спрях да пуша./Дали беше в този ред,не помня./

Кой да предположи,че в мозъка ми има малка аневризма.Дори на лекарите ,с които имах контакт не им хрумна нещо такова.

Най-после минах томография и няколко операции.Разбрах,че това е рядък случай.Обикновено в подобно състояние се получава удар и човекът изчезва.

Както сте установили,все още съм на линия,за да тормозя съзнанието ви,че за вашето здраве сте отговорни само вие и вашия живот е в собствените ви ръце.

Наскоро публикуваха анализ,който съобщава,че артериалната хипертония оглавява списъка с 26 заболявания,които са най-смъртоносни.

Статистиката в България показва,че 42,8% от мъжете и 38,7% от жените имат артериална хипертония,като възрастта започва от 26г.Но дали е вярна статистиката,ако ти не си проверил своето кръвно?

Най-честите усложнения от това заболяване са:
- исхемична болест на сърцето;
-мозъчен инсулт;
-бъбречна недостатъчност.

Трябва да знаеш,че дори този риск може да бъде овладян,като се ограничат най-честите причини:
-наднорменото тегло;
-тютюнопушенето и алкохола;
-кофеина;
-заседналия начин на живот;
-стреса;
-повишената консумация на сол и животински мазнини.

Дори генетичната обремененост се повлиява положително чрез промяна към здравословен живот.Само трябва да помниш,че това е свободен и обмислен избор за пълна промяна.Няма да си помогнеш с краткотрайни забежки по временни диети или моментни пристъпи на прищявки за нови занимания.

Правилното хранене е на първо место за предотвратяване на високото кръвно.Необходимо е да се приема храна близка до т.н. Средиземноморска диета,богата на зеленчуци,плодове,растителни мазнини,риба.

Ако това се съчетае с умерено движение и техники за сваляне на стреса,хипертонията може да бъде овладяна.

Ето и природните продукти,създадени от Форевър Ливинг,които ползвам и аз.Те помагат да контролирам артериалното си налягане по естествен път.С помощта на опитен лекар можеш постепенно да намалиш и дори спреш използването на лекарства,които,колкото и да са необходими,са опасни при продължителна употреба.
1.Напитки с алое вера:
-регулират баланса на течностите в организма;
-подобряват храносмилането;
-подобряват предаването на нервните импулси в тялото.
60-120мл дневно помагат за контрол на кръвното налягане.

2.Витамин С с овесени трици:
осигурява максимално добро усвояване на вит. С и оползотворяване;
-елиминира свободните радикали;
-предпазва от преждевременно остаряване клетките.

3.Чесън и мащерка-Forever Garlic-Thyme:
-предпазва от инфекции;
-контролира нивото на холестерол и кръвната захар;
-има съдоразширяващи свойства;
-намалява риска от сърдечно-съдови проблеми;
-предпазва съдовете от запушване.

4.Арктическо море-Artic Sea Super Omega:
-източник на омега-3 и9;
-тези мастни киселини не се произвеждат в организма и могат само да се добавят;
-те допринасят за регулиране нивата на холестерол;
-за регулиране на кръвното налягане.

За пълна информация на официалния сайт:www.flp.bg
bilkizazdrave@abv.bg




вторник, 10 март 2009 г.

ЗА ДА СИ В ДОБРА ФОРМА

Лихтенщайн

МАЛКА РАЗХОДКА ПО КРАСИВИ МЕСТА


Чехия

ДОБРИТЕ ФОРМИ СА СЪЗДАДЕНИ С КАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ

От 13-те най-важни хранителни вещества, които се съдържат в плодовете и зеленчуците, количеството на 6 е намаляло значително, според проучване на Доналд Дейвис, биохимик от Университета в Остин, Тексас.

Новите реколти съдържат до 38% по-малко протеини, калций, витамин С, фосфор, желязо и рибофлавин (витамин В2), сравнени с културите от минали десетилетия.
Бързо израсналите плодове нямат достатъчно време да се развият и да образуват веществата, абсорбирайки ги от почвата. Повечето агро-специалисти не знаят това, хората също не го знаят”, коментира известен учен.

Въпреки че Дейвис не е доволен от резултатите на собственото си изследване, той продължава да препоръчва консумацията на плодове и зеленчуци. “Макар количеството на хранителните вещества да е намаляло, плодовете и зеленчуците продължават да бъдат най-богатия източник на важни за организма елементи и са далеч по-добър избор от преработените храни, захарта и мазнините”, казва той.



Испания

Ако забележиш,че твоята храна не е на ниво,можеш да прибегнеш до обогатяване,като приемаш хранителни добавки с минерали и витамини.

Как да изберем правилния витаминен комплекс?

1.
Във всеки комплекс трябва да присъства аскорбинова киселина (витамин С) и витамини от група В.

2.На опаковката трябва да бъде посочено съотношението на концентрацията на витамините с препоръчителната норма.

3. Ако има надпис “50% от препоръчителната норма”, това означава, че другите 50% трябва да си ги набавите от от храната.


4.Повечето витаминни комплекси са разделени на групи в зависимост от възрастта: за хора над 50-60 години, за деца от 0 до 3 години, от 3 до 12 години, за бременни или кърмещи жени.

Каква храна трябва да приемаш,за да покрива дневния баланс от необходими съставки?От къде ще си набавим тези вещества?

1.
Витамин А – в продуктите от животински произход (рибено масло, черен дроб, млечни продукти и т.н.). Много от продуктите съдържат и бета-каротин – про-витамин А, който се превръща в организма във витамин А. Той влияе положително на зрението, лигавиците, кожата, растежа, имунната защита. -

2.Витамин С
– в плодовете и зеленчуците (плодовете на шипката и дребните горски плодове, зелето, цитрусовите, ябълките, сладкия пипер), черния дроб и бъбреците на едрия рогат добитък. Влияе благотворно на усвояването на фосфора от храната, на формирането на зъбите и костите.

3.
Витамин D – витамин D2 постъпва в организма в малко количество от хранителните продукти (тон, треска, мляко, жълтъка на яйцата), а витамин D3 се образува в кожата под въздействието на слънчевите лъчи. Витаминът способства за зарастване на раните и за предпазване на клетките на организма от окисление.

4. Витамин Е – в растителните масла, граха, фасула. Влияе на формирането на здрави кости, поддържа здравето и растежа на здравите клетки и на нервната и мускулната система на организма.

5.
Витамин В1 – синтезира се от зелените растения и микроорганизми, съдържа се в маята, свинското месо, картофите. Влияе на растежа, функциите на нервите и мускулите и на производството на енергия.

6.
Витамин В2 – в черния дроб, бъбреците, яйцата, изварата, кашкавала, месото, маята. Влияе на преработването на енергията и растежа на тъканите.

7.
Витамин В6 – в черния дроб, сърцето и бъбреците на животните, бананите. Влияе на функционирането на различните ферменти и способства за усвояването на мазнините и въглехидратите.

8.
Витамин В12 – в продуктите от животински характер. Влияе на образуването на червените кръвни телца и поддържането на нормалното функциониране на клетките.

9.
Пантотенова киселина (витамин В5) – в белите гъби, черния дроб, граха. Влияе на преработването на мазнините и въглехидратите и е особено полезен за кожата.

10.
Фолиева киселина – в пресните зеленчуци (марули, бобови, домати, спанак), черния дроб, бъбреците, яйцата. Влияе на растежа на съединителните тъкани, на кожата, костите, зъбите, защитава клетките от окисление.

Гърция

Плодовете няма винаги да са ни достатъчни. Например всеки 20 минутен стрес изгаря дневната норма от витамин С.

За да се възстанови загубата трябва да се изядат 2-2,5 кг ябълки. Дневната норма витамин С се съдържа и в 1,5 кг моркови, но тези норми са приложими само за пресните плодове, защото при съхраняването си те губят част от своите витаминозни свойства.


1. Едновременно с плодовете и зеленчуците понякога трябва да се приемат и поливитаминозни комплекси.

2. Не трябва обаче да се отнасяме към витамините като към лекарства.

3.Да не забравяме, че те не лекуват, а помагат на организма да работи правилно.


4. Специалистите съветват да се съчетава приемането на витаминни комплекси и витаминозните продукти с обичайната храна.

5.Предозиране на повечето витамини (не на всички!!!) е невъзможно, тъй като организмът ги извежда по естествен път.


6. Известни са отрицателните последствия от предозирането на витамини А и D, многократно превишаващи нормата, но предозирането на всички останали витамини дори 10 пъти трудно би довело до странични ефекти.
Перу

Папаята
(papaya или pawpaw) расте в горещия пояс - от Мексико до Южна Африка и в Югоизточна Азия. За първи път европейците откриват плода на Антилските острови, затова и започват да го наричат с карибското му име.

1.Този екзотичен “пъпеш”, който вирее на пъпешово дърво, съдържа много витамини - почти целия списък от А до Е.

2.Освен това в него е открит ензимът папаин, който ефективно сваля излишните килограми.

Когато купувате папая, избирайте плодове с гладка жълта, а не със зелена кора. Месото на папаята има красив розово-оранжев цвят и вкусът е нещо средно между пъпеш и праскова. Кората се бели, семките се чистят - пак както на пъпеша.

В кулинарията освен уникалните вкусови качества папаята има още едно немаловажно достойнство - универсалност. Може да се използва и като плод, и като зеленчук, но винаги е лекарство.

Зрялата папая е плод, който се консумира за десерт, полят леко с лимонов сок или в плодова салата.

Недозрялата папая е зеленчук и се използва за салати и гарнитури (например към риба, приготвена на грил).

А изсушените и счукани зърна на папаята са чудесна подправка, която се добавя в сосове и винегрети.

Мексико

Манго

Един плод със среден размер съдържа 57 мг витамин С. Мангото спомага за предотвратяване на артрита и зарастването на раните, а освен това укрепва имунната система. То съдържа и големи количества витамин А.
В един плод има 135 калории, 1 г мазнини и 4 г въглехидрати.






Присъствието на целулоза в хранителните продукти, които приемаме всики ден, е от изключителна важност. Целулозата, която не се усвоява от организма, създава усещане за ситост, възпрепятства преяждането, подобрява моторната дейност на червата, способства за отделянето на холестерола от организма. Хранителните влакна намаляват активността на образуването на “нова мазнина”.
Освен това целулозата оказва леко диуретично действие, защото спомага за отделянето на натрия и водата. От друга страна тя е източник на калий и витамини.
В някои продукти, богати на целулоза, се съдържа също лактоза, необходима за поддържане на нормалния баланс на чревната флора. Към тези продукти се отнасят:
- сушени и пресни кайсии
- аспержи
- ряпа
- касис
- боровинки
- хляб от трици
- зелени салати
- броколи
- цветно зеле - карфиол
- тиквички
- ананас
- папая.
Консумирайте тези продукти. Не само ще получите необходимото количество целулоза, но и ще предотвратите дисбактириозата.


Днес, когато наднорменото тегло все по-често се цитира като основен здравословен проблем, Форевър Ливинг Продъктс предлага програмите за отслабване "Клийн 9" и "Нутри-лийн", които изчистват организма и ви освобождават от излишните килограми.
Натиснете тук, за да посетите сайта, посветен на програмите на Форевър. В него ще откриете всички продукти за контрол на теглото, снимки с резултати и споделен опит от хора, опитали програмите на ФЛП, съвети за упражнения, както и най-различни калкулатори, с чиято помощ да планирате своя път към здравето и стройната фигура. (Сайтът е преведен на български)

дистрибутор:
bilkizazdrave@abv.bg

понеделник, 2 март 2009 г.

СТРАТЕГИЯ ЗА ДОБРА ФОРМА



Топлите дни през този пролетен месец напомнят за предстоящите летни жеги и банските костюми. Естествено това ни отвежда пред огледалото и ни кара да се замислим: Време ли е? Да, сега е моментът да планираме лятната почивка, но също така е време да изградим стратегия за постигане на най-добрата форма на нашето тяло, която ще ни накара да се чувстваме в още по-добро настроение.

Трябва да сме умни и в стремежа си да свалим няколко излишни килограма. Да не прибягваме до хранителни режими, които сериозно могат да увредят здравето ни.

Да не забравяме, че бързо свалените килограми с гладуване ще се възвърнат също така бързо и дори ще се увеличат. Имаме 3 месеца, през които тялото спокойно ще свикне с отслабването. Ако не можем сами да съставим режима си ще поискаме лично съвет от диетолог. Да не забравяме да включим хранителни добавки, с най-важните елементи, необходими ежедневно.

Затова трябва да вземем генерално решение и да прибегнете до действие още сега:


1.За добър здравословен хранителен режим- сега е добавят към храната, защото те не се синтезират в нашия организъм и разходът им влияе върху обменните процеси.

Като най-важни ще посоча витамини А, Е, С, В12, фолиева киселина, всички необходими минерали, защото те активно участват в обменните процеси. Това са калций, фосфор, желязо, хром, ако спортуваме много, цинк за успокояване на нервната система, селен за доброто оросяване на мозъка, молибден, манган, йод, мед, ванадий.

Това са елементи, които все по трудно се набавят по естествен път, поради интензивното земеделие, което изтощава почвите и все по-често се прибягва до изкуствени торове.

2.Можем да помогнем на тялото си да изгаря повече мазнини като се храним предимно със зеленчуци и протеини като постно пилешко месо, без кожа, или риба,соеви храни.

В този период да избягваме всички съдържащи захари храни дори и плодовете с високо въглехидратно съдържание.

3.Организма ни се нуждае от много повече вода сега, защото повечето от обменните процеси протичат във водна среда. Но да се пазим от претоварване, защото то може да предизвика воден удар.Да поемаме малко повече от това, което ще изхвърлим.Да не забравим да носим винаги със себе си малка бутилка с вода като за по-добър вкус може да добавим в нея прясно изцеден лимонов сок.

4.Сега е моментът да наблегнем на спорта, ако нямаме вече създадени навици.

Кардио тренировки като бягане, колоездене, плуване, тенис, както и упражнения за отделните части на тялото също ще ускорят топенето на мазнините, а стегнатите мускули ще придадат строен вид.

5.Ако чувстваме голяма умора, силно напрежение, главоболие, раздразнителност ще отделете време за детоксикация на организма, това ще подобри работата на всички системи и ще увеличи резултата от програмата ни.

6.Може да съчетаете добрия хранителен режим с антицелулитна програма така ефектът върху кожата ще е по-голям.

7.И накрая ако кантарът не покаже желаните от нас килограми, няма да забравяме, че веднъж започналия процес продължава, достатъчно е да поддържаме ритъма и да не забравим доброто настроение. Положителните емоции ще ни стимулират да продължим напред към летните месеци, през които ще се насладим на заслужена почивка и ще се забавляваме.

Предложения за инициативни хора

www.flp.bg

автор: Петя Попова
за контакт:bilkizazdrave@abv.bg