четвъртък, 14 януари 2010 г.

ЛУНЕН КАЛЕНДАР-14 ЯНУАРИ,ВТОРНИК



4-ТА ФАЗА,29Л.Д. ОКТОПОД

Енергията на това денонощие е крайно неблагоприятна за човека.Луната и Слънцето се намират от една страна .Протичат най-големите приливи и отливи на Земята.

Подобно нещо става и с течните среди в човешкия организъм,което внася хаос в жизнените процеси.

За да си помогнем да понесем по-лесно природните явления,се препоръчва спазване на ограничение в храната,умерено физическо натоварване и сексуално въздържание.

Това е последно денонощие от лунния цикъл .Най-добре е да се направи равносметка,да не се започва нищо ново.Дори не бива да се планира мислено.На този ден прогонвайте лошите мисли и избягвайте досадните и "празни"хора.

СОК ОТ ЦЕЛИНА

Изтисква се от корените и листата.Съдържа много биологично активен органичен натрий.
Този натрий спомага за разтварянето на неорганичния калций,натрупан в организма при хранене с термично обработени храни под формата на песъчинки и камъни

Калцият е един от необходимите микроелементи в храната на човека,но за да може да го усвоиме той трябва да е в активна форма.При термична обработка калцият се превръща в неразтворим.При постоянно хранене с такава храна,без да се добавят прясно изцедени сокове,пресни плодове и зеленчуци,натрупваме неразтворимия калции,а той е повод за редица заболявания като:
-артрит;
-захарен диабет;
-исхемична болест на сърцето;
-варикозни разширения на вените;
-хемороиди;
-жлъчно- и бъбречно-каменни болести и др.

При постъпване на биологично активен натрий в организма/от сока на целина/отлаганията от калций започват да се разтварят и изхвърлят навън.Заедно с това изчезват предизвиканите с това заболявания.

Натрият предотвратява сгъстяването на кръвта лимфата.Отново говорим за този ,получаван от пресни плодове и зеленчуци.

Сокът от целина е източник на магнезий и желязо-необходими за обновяването на кръвта.

В сока от целина се съдържат калиеви соли,които влияят благотворно върху сърдечно-съдовата система.Подобрява водно-солевата обмяна.Действа диуретично.Препоръчва се при затлъстявае и невроза.Повишана общия тонус на организма,физическата и умствената дейност.Прилага се при нефрит и пикочно-каменна болест,при възпаление на простатата,болезнена менструация,дерматит.

Приема се по 1с.л. сок и мед 3 пъти дневно преди ядене.

Смес от сок на целина и моркови възстановява обвивката на нервните влакна,чието нарушаване води до различни нервни заболявания.

Спримерите,които давам искам да засиля интереса към здравословното хранене и необходимостта от него за да има здраве и радост.Не спирайте да разширявате познанията си,които са важни за добрия живот

Ако мога да помогна,не се колебайте да ме търсите.

ПЕТЯ ПОПОВА
scype petyapopova1

Няма коментари:

Публикуване на коментар