събота, 16 януари 2010 г.

ЛУНЕН КАЛЕНДАР-16 Януари,събота



1фаза,2л.д."Уста

Енергията на това денонощие действа свиващо на организма и естествено се появява желание за противодействие на това чрез приемане на "разширяващи"храни-плодове,зеленчуци,пълнозърнести храни.Енергийната активност е разположена в устата.

В това денонощие се провокира алчност и привързаност към материалното в човешкото съзнание.Трябва да противостоим като проявяваме щедрост.

Денят е подходящ за прочистване на челните и синусови кухини.
Днес може да започнем цикъл от упражнения ,предвидени за целия лунен цикъл.
Или да изучаваме език.
Или да проучваме научен раздел.

През това денонощие може да се тества полезността на хранителните продукти.За целта сутринта започваме с прочистваща процедура.След това сядаме спокойно и мислено си представяме хранителните продукти,които употребяваме.Ако почувстваме неприятно чувство при представата на някой продукт,дискомфорт,а още повече прилошаване,това означава,че не е подходящ за нас.

ПОДМЛАДЯВАЩА МАСКА С ХРЯН

1с.л. прясно настърган хрян се оставя да престои 15-20 минути . 1с.л. мая се размива с мляко.Кашата от хрян и мляко се разбъркват внимателно.Получената смес се нанася върху измитото лице.Държи се 15-20 минути.След което се измива с топла вода,без сапун.Лицето се намазва със зехтин или подхранващ крем.Тази маска прави кожата свежа и румена.
Хряна подобрява оросяването .

СОК ОТ МАГДАНОЗ ПРИ ОЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

При наранена роговица,катаракта,конюктивит и др. е ефикасно пиенето на сок от магданоз,съчетан със сок от моркови и целина.Магданозът има мощно фитонцидно действие,а морковите -силно заздравително.

Сокът от магданоз е един от най-силно действащите пречистващо на организма.Съдържа много етерични масла,както и калиеви,калциеви,магнезиеви,фосфорни и железни соли,каротин,витамини С,В1,В2,РР.
Да не се пие повече от 30-60 мл от този сок.По-добре е да се смеси със сок от моркови,салата,спанак или целина.

Пресният сок от магданоз подпомага кислородната обмяна,дейността на щитовидната и надбъбречната жлеза.Укрепва кръвоносните съдове,особено артериалните капиляри.

Подпомага раздробяването на камъни в бъбреците и пикочния мехур.Помага при лечение на заболявания на пикочно-половата система.

При нарушения в менструалния цикъл се препоръчва смес от сокове от магданоз,цвекло и моркови.При редовна употреба болките от менструалния цикъл изчезват.Етеричните масла пречистват,морковите ликвидират възпалението,а червеното цвекло възстановява хемоглобина.

ПРЕПОРЪКА ЗА ЗДРАВЕТО НА ЖЕНАТА

За да бъде менструацията нормална.както и женската полова система,препоръчвам да се намалят значително тестените храни-кифли,сладкиши,както и захарните изделия ,сладките напитки и месните продукти.

ПЕТЯ ПОПОВА
scype petyapopova1

Няма коментари:

Публикуване на коментар