петък, 27 март 2009 г.

СПАМ С ДЪХ НА ЖЕСТОКОСТ

Понеделник, 2007, Декември 17

Снощи ми е писала Виктория от "Телеграф". В пощенската си кутия един от шефовете открил сърцераздирателен призив на български език за помощ на 18-месечното момиченце Александра от Полша, което лежи обгоряло в болница в Краков. Идеята на Виктория беше да звъннем в неизвестната болница и да видим историята не детето. Сетих се, че на 13 декември получих подобно писмо от шуменската редакция на Дарик радио, което са получили и всички колеги в Шумен, както и филиалите на Дарик из страната, виждат се и останалите получатели преди нас - рекламните офиси на радиото, дето се вика целият щатен състав на радиото, който има мейл е зарибен за светлата идея да препраща това писмо, срещу което родителите на малката Александра ще получат по 3 цента от всеки изпратен мейл. "Ако не препратите това писмо, значи, нямате сърце!", са ми писали колегите от Дарик, следва и писмото: Скъпи хора, Александра оцелява след пожар, но сега трябва да се бори за живота си и за нормално бъдеще. Тя е само на 14 месеца, кожата по цялото й тяло е обгорена и лицевите кости са повредени (в резултат на изключително високата температура). В момента липсва половината й лице. Тя се намира в болница в Краков, Полша и за нея се грижат едни от най-добрите специалисти. Въпреки това Александра все още трябва а премине през множество операции и дълго възстановяване. За съжаление нейните родители нямат повече пари. Ето защо се обръщаме към Вас с молба за помощ. За всеки препратен е-мейл нейните родители ще получат 3 цента. Моля, помогнете им, като препратите този е-мейл на колкото се може повече хора! Благодаря!!! Нямам идея колко българи са получили тъпата шега, измислена от болния мозък на някой малоумник. Каква е работата, според това, което изровихме с Виктория. Такова момиченце наистина има - Александра Кучма - Ола, както казват на Александрите в Полша. Е, не е нито на 14 нито на 18 месеца, а наскоро е навършила три години. Ола преживяла трагедия през април 2005 година, когато била на 14 месеца и когато изгорял домът на семейството и, вследствие самозапалване на сажди в комина. Намерих пани Анна, майката на момиченцето по джиесема, а вдигна от полския град Санок, където живее сега семейството. Каза, че в момента не тече никаква благотворителна акция в подкрепа на дъщеричката и и това в България вероятно е лоша шега или измама. На хлапето му предстои операция в САЩ, но американците можели да приемат Ола едва като навърши пет годинки. Наистина тъпи копелета, тия, които са го измислили цялото нещо, както и тия, които препращат писмото заедно със ужасната снимка на момиченцето, направена скоро след пожара, без да са проверили неговата достоверност, въпреки всички симптоми на спам. Чудя се, не ги ли е страх тия хора от Съдбата. Макар че за Дарик не се учудвам много, на тях каквото им на мейла, това им на езика.

ИЗТОЧНИК: http://novinarium.blogspot.com/2007/12/blog-post_9835.html

7 коментара:

  1. И аз го получих този имейл. Само като видях снимката и го затворих. Да, после естествено го мислех - наистина ли няма сърце? Но пък и друго мисля - как от препращане на e-mail-а, хората ще печелят по 3 цента? Това не ми е ясно...

    ОтговорИзтриване
  2. И аз го получих тия дни, преди 1-2 години получих съвсем същото...

    ОтговорИзтриване
  3. da si gledat rabotata vsichki subiraci na "DARENIA" NESHTASTNI TUPANARI TAKIVA

    ОтговорИзтриване
  4. А аз го получих миналата пролет и също се чудих за тези 3 цента, как може да стане това.....

    ОтговорИзтриване
  5. Не съм привърженик на солените изрази, ама такъв кретен, ако ми се мерне, бих го благословил с най-пиперливото словосъчетание, което зная.

    ОтговорИзтриване