вторник, 26 януари 2010 г.

ЗАЩО ПРОЧИСТВАМ ОРГАНИЗМА СИ?




Правилно приложено прочистването води до нормални жизнени функции,които са угаснали с времето,поради натрупване на излишни вещества ,енергия и информация в моя организъм.

Натрупването води до нарушаване на нормалните обменни връзки.

Отначало се появява умора,отпадналост.Това е сигнал да се погрижа за себе си,за моя организъм.Ако не зная как да направя това ,да потърся помощ.

Защото следващият етап е поява на заболяване.

Най-често човек стига до заболяване и тогава започва да изучава тази важна за него страна как да се поддържа здрав.

Учудващо е ,че много повече четем за подръжката на различни вещи около нас и отделяме време и грижи за тях.В същото време не търсим или подминаваме с досада съвети
за здравето,защото го приемаме като даденост.И едва когато претърпим загуба се втурваме и се оплакваме,че лекарите не могат да ни помогнат.

Един умен човек ще разбере,че и тялото ни се нуждае от ежедневни грижи,както външно,така и вътрешно.

Да бъдеш здрав е всекидневно усилие,както и да бъдеш красив.Дори природата да те е дарила щедро с нищо не е гарантирала,че ще бъде за винаги.

Да спрем да търсим вината около себе си и да се вгледаме в своя живот,в своите ежеминутни действия.Това ще ни разкрие какъв живот ни очаква.Дали ще сме щастливи и свободни да постигаме мечтите си или ще живеем в болка и отчаяние.Колкото по-рано направим това,толкова по-голяма част от живота ни ще бъде спокоен.

На какво да обърнем внимание?

1.Начин на живот.Включва режима на хранене и почивка,както дневен така и целогодишно.Трябва да има разумно и равномерно натоварване.

2.Да направим преглед на това как и с какво се храним.Нека да не стоим гладни.Да се храним но с повече прясна храна

3.Да полагаме ежедневни усилия и да не се отказваме от взетите решения.

4.Да бъдем информирани.Да умеем да извлечем информацията,която ни е необходима
и да я приложим избирателно.Тук ще направя малко лирично отклонение:нека не бързаме и да се втурваме да изпълняваме поредното модно нещо без да сме сигурни как ще ни се отрази.

5.Да прочистваме както гардероба си,така и душата си,а също и цялото тяло от вън и от
вътре.Застоялите дрехи,мисли и шлаки ни убиват еднакво.

6.Да намерим правилния път-информация,обмисляне,консултация и най-важното-действие.Ежедневните малки действия водят до голям успех

Ако имате нужда от помощ от приятел не се колебайте да ме потърсите.

ПЕТЯ ПОПОВА
скайп petyapopova1

3 коментара:

  1. Всичко казано е вярно и добре поднесено, което провокира незабавна реакция, пък била тя и само да се замислиш - Какво всъщност правя аз?...
    Добра статия! Хубави мисли на хубав човек!
    Желая късмет!

    ОтговорИзтриване