понеделник, 2 март 2009 г.

СТРАТЕГИЯ ЗА ДОБРА ФОРМА



Топлите дни през този пролетен месец напомнят за предстоящите летни жеги и банските костюми. Естествено това ни отвежда пред огледалото и ни кара да се замислим: Време ли е? Да, сега е моментът да планираме лятната почивка, но също така е време да изградим стратегия за постигане на най-добрата форма на нашето тяло, която ще ни накара да се чувстваме в още по-добро настроение.

Трябва да сме умни и в стремежа си да свалим няколко излишни килограма. Да не прибягваме до хранителни режими, които сериозно могат да увредят здравето ни.

Да не забравяме, че бързо свалените килограми с гладуване ще се възвърнат също така бързо и дори ще се увеличат. Имаме 3 месеца, през които тялото спокойно ще свикне с отслабването. Ако не можем сами да съставим режима си ще поискаме лично съвет от диетолог. Да не забравяме да включим хранителни добавки, с най-важните елементи, необходими ежедневно.

Затова трябва да вземем генерално решение и да прибегнете до действие още сега:


1.За добър здравословен хранителен режим- сега е добавят към храната, защото те не се синтезират в нашия организъм и разходът им влияе върху обменните процеси.

Като най-важни ще посоча витамини А, Е, С, В12, фолиева киселина, всички необходими минерали, защото те активно участват в обменните процеси. Това са калций, фосфор, желязо, хром, ако спортуваме много, цинк за успокояване на нервната система, селен за доброто оросяване на мозъка, молибден, манган, йод, мед, ванадий.

Това са елементи, които все по трудно се набавят по естествен път, поради интензивното земеделие, което изтощава почвите и все по-често се прибягва до изкуствени торове.

2.Можем да помогнем на тялото си да изгаря повече мазнини като се храним предимно със зеленчуци и протеини като постно пилешко месо, без кожа, или риба,соеви храни.

В този период да избягваме всички съдържащи захари храни дори и плодовете с високо въглехидратно съдържание.

3.Организма ни се нуждае от много повече вода сега, защото повечето от обменните процеси протичат във водна среда. Но да се пазим от претоварване, защото то може да предизвика воден удар.Да поемаме малко повече от това, което ще изхвърлим.Да не забравим да носим винаги със себе си малка бутилка с вода като за по-добър вкус може да добавим в нея прясно изцеден лимонов сок.

4.Сега е моментът да наблегнем на спорта, ако нямаме вече създадени навици.

Кардио тренировки като бягане, колоездене, плуване, тенис, както и упражнения за отделните части на тялото също ще ускорят топенето на мазнините, а стегнатите мускули ще придадат строен вид.

5.Ако чувстваме голяма умора, силно напрежение, главоболие, раздразнителност ще отделете време за детоксикация на организма, това ще подобри работата на всички системи и ще увеличи резултата от програмата ни.

6.Може да съчетаете добрия хранителен режим с антицелулитна програма така ефектът върху кожата ще е по-голям.

7.И накрая ако кантарът не покаже желаните от нас килограми, няма да забравяме, че веднъж започналия процес продължава, достатъчно е да поддържаме ритъма и да не забравим доброто настроение. Положителните емоции ще ни стимулират да продължим напред към летните месеци, през които ще се насладим на заслужена почивка и ще се забавляваме.

Предложения за инициативни хора

www.flp.bg

автор: Петя Попова
за контакт:bilkizazdrave@abv.bg


4 коментара:

  1. Петя, хареса ми материала.
    Друго се чудя, грешката която стана с последователите явно тука ме е премахнала. При мен също стана така. Сега ще сложа иконката, защото иначе те имам в моя списък. Приятни пролетни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Да наистина изведнъж от 27 останаха 18 и аз не зная как е станало,ще питам някой знаещ

    ОтговорИзтриване
  3. При всички май стана така. Аз обходих всички блогове, които следя, и се залепих там, откъдето съм изчезнал. Доколкото разбрах, някакви проблеми с кода...

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за информацията.Аз ще направя същото.

    ОтговорИзтриване