понеделник, 19 януари 2009 г.

ИЗНЕНАДАЙ НАСТИНКАТА


Ще ти разкажа за ехинацеята,която открих и за успешното й действие през зимата за този,който обича да е жизнен и здрав с природни средства.

Ехинацеята има богата традиция в културата на северноамериканските индианци.Те използват тази билка от векове,за да поддържат здравето си през зимата.Пият чай от растението и правят компреси за уста от него.

Растението има формата на таралеж от там и латинското му название Echinus .Това растение естествено се среща в западните щати.В състава му влизат:
-калций;
-калий;
-витамин А;
-витамини от В комплекс;
-хром;
-натрий;
-витамин В3;
-манган;
-витамин С.

Многобройни научни изследвания доказват,че ехинацеята допринася за подсилване имунната система.Приемането и води до увеличаване или намаляване на броя на белите кръвни телца,в зависимост,какво е необходимо на организма,за да постигне баланс.

Ехинацеята активира фагоцитите/клетки/,които изяждат нашествениците.

Има и леки антибиотични свойства.

Нови проучвания откриха още един защитен механизъм,за подпомагане на имунната функция.Става въпрос за хиалуроновата киселина,която има първостепенна защитна сила за човешкия организъм.Тя е в желеобразно състояние в организма и циментира клетките,като намалява пропускливостта им.Така ги предпазва от нашествие.Но съществува ензим хиалуридаза,който атакува хиалуроновата киселина,по начин,който не е напълно установен.Много патогени произвеждат този ензим и благодарение на него проникват лесно в клетките ни.Доказано е,че ехинацеята предпазва хиалуроновата киселина от атаките на хиалуронидазата.

Аз намерих естествен билков продукт под формата на капсули като хранителна добавка в продуктовия списък на Форевър ливинг.За справка-www.flp.bg .

Forever Echinacea Supreme -съдържа:
-растителен извлек от ехинацея;
-хидратис-спътник на ехинацея,допълва и подсилва действието й.
-екстракт от гроздово семе,за оптимален ефект.

Хидратисът е открит в северна Австралия,но се среща на много места в САЩ.Това е многогодишно растение,което се култивира,но се среща и в диво състояние.

Хидратисът се използва като билка,в традиционната медицина,за въздействие върху лигавицата на човешкото тяло.Известни са данни за подкрепящото му действие върху имунитета.Повишава броя на белите кръвни телца и има свойство да убива патогени при контакт.

Екстрактът от гроздово семе се смята за един от най-мощните антиоксиданти.Тестове показват,че силата му е 50 пъти по-голяма от тази на витамин Е и 20 пъти по-голяма от витамин С.

Гроздовите семки са източник на една от най-полезните растителни флаваноиди-проантоцианидите/процианиди/.Най-мощен ефект се наблюдава в група,която учените наричат процианидоличен олигомер /ПЦО/.

ПЦО са открити през 1951г. във Франция от проф. Жак Маскелие в екстракт от борова кора.

През 1970г. той патентова метод за извличане на ПЦО от гроздово семе,което се оказва по-добър източник.

ПЦО допринася:
- за поддържане нивото на витамин С в клетките;
-за повишаване здравината на кръвоносните съдове;
-за борбата със свободните радикали;
-предпазва колагена от разрушаване.
Тези свойства са характерни за витамин Р.

Ето още една възможност за избор за теб.
Задай своя личен въпрос на адрес dve_brezi@abv.bg

Бъди здрав!

Няма коментари:

Публикуване на коментар