вторник, 20 януари 2009 г.

ПИЙ СОК ОТ МОРКОВИ


Морковният сок е много полезен,защото може да доведе организма до нормално състояние при здравни неблагополучия и липса на натурални и лесно усвоими витамини.

Използва се само прясно изцеден сок.

Сокът от моркови увеличава ЯН в организма,според китайската терминология и има следните въздействия:

1.Увеличава апетита,като подобрява храносмилането,зрението,възстановява структурата на зъбите.

2.Подобрява качеството на млякото при кърмачките.
3.След лука и чесъна,заема трето място по своите фитонцидни/обеззаразяващи/ свойства.

Повече от 500мл морковен сок дневно,тотално обезвреждат организма и увеличават неговата съпротивителна сила при инфекции на гърлото,синусите,дихателната система.

4.Прекрасно
очиства черния дроб.Понякога изменението на цвета на кожата/оранжев или жълт/говори за протичане процес на очистване от шлаки.

5.Това е едно от най добрите средства за борба с рака и язвите.

Пълен ефект се постига,когато от менюто се изключат всякакви храни,съдържащи промишлена захар,нишесте,бяло брашно,консерви,месо,животински мазнини,рафинирана храна,сладкиши,кока-кола,кафе .

6.Сокът е еликсир за половите и надбъбречните жлези.

Пиенето на сок се използва при лечение на безплодие.

7.Добре влияе при различни заболявания на кожата:суха кожа,дерматити.Действа оздравително на чревната ципа.

Към морковния сок организма трябва да се приспособи.Затова се препоръчва количеството му да нараства постепенно от 50 мл нагоре,като се разрежда с вода.

ДОКТОР ПРИРОДА

2 коментара:

  1. Поредната полезна статия, която ще запомня! Много обичам моркови и всеки ден хапвам поне по един. Явно утре освен авокадо (погледни следващата си статия), ще си напазарувам и повечко моркови... как само ми влияеш :) Поздравявам те за информацията, която подбираш за нас, читателите ти!

    ОтговорИзтриване
  2. сокът от моркови е уникален и освен всичко изброено по-горе има благоприятно влияние и върху възпаления в очите...но доколкото знам не трябва да се надвишват 500 мл на ден :)хубаво е, че са написали, че трябва да е "прясно изцеден" - точно така е и трябва да се консумира до 20-30 минути след изцеждане, защото после губи голяма част от свойствата си :)

    ОтговорИзтриване