вторник, 6 януари 2009 г.

ЧЕСЪН И МАЩЕРКА ПРОТИВ БОЛЕСТИ



Чесънът е почитан от древните египтяни.Употребяван е от гръцките олимпийски атлети.Приема се ,че е единствено средство за борба с вампири.Освен тези митични или не твърдения,чесънът притежава вековна репутация като природен лек.Днес той е една от световно популярните билки.

Хората от Средиземноморието го използват не само като подправка,но и като консервант и лекарство.Първата открита рецепта е на шумерска плочка ,записано с клинообразно писмо.В египетски папирус от 1500г.пр.н.е. са изброени 22 рецепти с чесън при оплакване от главоболие,болки в гърлото и физическо изтощение.В гробниците на фараоните,както тази на Тутанкамон,египтяните са поставяли чесън.Гръцки историци съобщават,че траките са консумирали много чесън.Цели връзки от чесън се провесвали по стените на дома.

Чесънът съдържа някой биоактивни съставки.
1.Алин
-органично сярно съединение,производно на аминокиселините,без мирис.Но когато чесъна се смачка,ензима алиназа превръща алина в алицин-вещество със силна миризма.Това е много силен антибактериален агент,който лесно навлиза в кръвоносната система и дезинфекцира белите дробове,вътрешните органи и кожата.

2.Ажоен-това е противосъсирващ агент.

3.Лецитин- който помага за премахване на мастните натрупвания,като холестерол,както и за превръщането на мазнините в енергия при обмяната на веществата.

На тези съставки се дължи благоприятното въздействие на чесъна върху сърдечносъдовата система.

4.Диалил сулфатите-са серни съединения в чесъна,с противогъбични и антибактериални свойства.Те помагат при много заболявания,вкл. грип и такива,причинени от Candida abicans.Те също помагат за защита от свободни радикали и имат свойство на силен антиоксидант.

5.Германий е част от състава на чесъна.Смята се,че той подсилва имунитета.

6.Селенантиоксидантен микроелемент.

Имам древна китайска рецепта с чесън,която се използва за пречистване на организма,сама съм я изпробвала и мога да я изпратя на всеки,който желае.Помага за освобождаване на организма от излишните мазнини и калциеви отлагания,подобрява обмяната на веществата.В резултат сърдечносъдовата система става по-еластична.Предпазва от инфекциозни заболявания,склероза,стенокардия,кръвоизлив в мозъка,предотвратява образуването на тумори,хронично заболяване на белите дробове,разрежда сгъстената кръв и тромби.Премахва шум в ушите и главоболие,гастрит,язва.Подобрява зрението.Подмладява и възстановява половите функции.Подобрява цялостното състояние на организма.

Достатъчно е да ми пратиш писмо на адрес- pette@abv.bg и ще мога лесно да ти препратя тази рецепта.

МАЩЕРКА.Тя е отличен спътник на чесъна.Етеричното масло,както и др. вещества,които съдържа,имат изразени анти-бактериални свойства.Действат спазмолитично и предизвикват отделяне на секрети от дихателните пътища и жлъчката.Използват се за дезинфекция и като слабо болкоуспокояващо средство при възпаление на устната кухина.
В българската народна медицина дивата мащерка се използва при простудни заболявания,кашлица,бронхит,ревматизъм,болки в сърцето,нерви,за понижаване киселинността на стомаха,за елиминиране на газовете в червата и за понижаване на температура.За облекчаване на главоболие и намаляване на секрецията на слуз.Има силни антисептични свойства.

Вероятно ползваш тези природни продукти или поне ги познаваш.Но това,което не знаеш със сигурност е че ФЛП е създал хранителна добавка под формата на таблетки,включваща извлек от чесън и мащерка.Количеството на активни съставки от чесън се равнява на 15 оксфордски единици пеницилин.За тези,които познават по-бързото въздействие на истинските хранителни добавки това е добра възможност да получат много добрия ефект,без неприятната миризма на голямото количество чесън.
Продукта се нарича Forever Garlic-Thyme.
За него може да прочетете на страницата wwwflp.bg

На всички желая да направят своя избор и да помогнат за по-добро здраве.

5 коментара:

  1. Благодаря ти за полезната информация!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз ти благодаря.Да си здрава и успешна!

    ОтговорИзтриване
  3. mnogo dobre pochvam da qm chesan vseki den ! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много пъти съм чувала, че чесъна силно помага при проблеми с хремата или просто най обикновена настинка.Но проблема е че трябва да с е консумира песен, а моят корем такива неща не приема и веднага имам болки.Може ли да ми предложите друг начин, с който да мога да ям чесън.Мащерката е страхотна и вече от няколко дни правя различни отваря, че имам силна хрема и кашлица и като че ли ме успокои доста.Надявам се да ни пишете пак с полезни статии.

    ОтговорИзтриване