сряда, 11 февруари 2009 г.

КАКВО ЗНАЕ Д-Р УОЛЪК-1 ЧАСТ


Д-р Уолък сега е много популярен в Америка. През 1991 г. е предложен за Нобелова награда. Това, което ще прочетете , може напълно да обърне Вашата представа за съвремен­ната медицина и по този начин радикално да измени Вашата съдба и съдбата на Вашите близки.
Много ми е приятно да се срещна днес с Вас. Аз израснах във ферма в западната част на графството Сент-Луис. През 50-то години ние започнахме да развъждаме крави за месо. Ако сте запознати с развъждането на домашни животни, то сигурно знаете, че единстве­ният начин да се спечелят пари в селското стопанство - това е да отгледате свой собствен фураж. В мелницата за нас смилаха царе­вица, боб и сено, добавяйки и множество витамини и минерали. Така ние приготвяхме храна за животните. След 6 месена вече можехме да предложим тези крави на пазара. Ние ги подбирахме и оставяхме най-добрите за себе си. И кое е интересното; правейки това за кравите, ние самите не приемахме никакви витамини и минерали, а бяхме млади и искахме да доживеем сто години без никакви болести и неразположения. Това много ме вълнуваше и аз попитах баща си: "Татко, кажи ми, защо не правиш за нас същото, което правиш за тези крави?". Тогава той ми подари мъдра мисъл: „Помълчи, момче, ти си длъжен да цениш това, че ежедневно ядеш пресни продукти от фермата. Надявам се, че разбираш това?”. Аз, разбира се, не продължих да досаждам, защото не исках да се лиша от обяд или вечеря. След това постъпих в селскостопанско училище и получавайки научна степен, станах специалист по животновъд­ство, полски култури и почвознание. След това заминах за две годи­ни в Африка. Там ми се отдаде да осъществя своята детска мечта да работя с Маур Паркинс. Много от Вас го помнят от книгите му. Това е велик човек. След две години получих телеграма с покана да работя в зоопарка в Сент-Луис. Националният институт на здравето отдели за зоопарка издръжка в размерна 78 млн.$­­, а на тях им беше нужен ветеринар, който да прави аутопсии на животните, умрели от естествена смърт в зоопарка. Аз се съгласих, пристигнах, но разбира се ми се наложи да правя аутопсии на животни, умрели не само в този зоопарк, а и а зоопарка в Брукуолдс, Чикаго, Ню Йорк и т.н. В моите задължения влизаха не само аутопсиите на животните, починали от естествена смърт, но и да откривам и наблюдавам тези, които са свръхчувствителни към замърсената околна среда, защото в началото на 60-те години никой нищо не знаеше за екологичните проблеми и катастрофи. И така, изследвайки причините за смъртта на хора и животни, аз проведох 17 500 аутопсии и ето до какво заключение стигнах: "Всяко животно и човек, умрели от естествена смърт - умират от непълноценно хранене, т.е. дефицит на хранителни вещества."
Резултатите от химическите и биохимическите анализи показват с документална точност, че естествената смърт настъпва от неправилно хранене.

А сега искам да споделя своите знания и изводи, получени за тези 10-12 години. И ако Вие отнесете от тук едва 10% от това, което ще чуете, Вие ще се предпазите от много неприятно­сти, страдания, ще спестите много пари и ще удължите с много години своя живот.
Вие няма да постигнете това, т.е. да получите тези допълнителни години живот, да достигнете своя генетичен потенциал така, без някакви усилия от ваша страна.
Сега искам да Ви кажа главното.
Генетичният потенциал на продължителност на живота е 120 - 140 години!
В наше време можем да преброим едва 5 народности, чиито представители доживяват до 120 - 140 години - на Изток, в Тибет и в Западен Китай. Този хора са описани още през 1964 г. от Джеймс Хилтьн, който е написал книгата "Загубен хоризонт".


Арменци, абхазци, азербайджанци доживяват прекрасно запазени до 120-140 години.

През м. ноември 1993 година в Аризона бил проведен интересен експеримент. Три двойки прекарали в изолация 3 години, като се хранели със здравословна храна, която сами отглеждали, дишали пречистен въздух и пиели незамърсена вода. Когато излезли ги изследвали лекари-геронтолози от Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Всички данни от анализите на кръвта и другите жизнено важни показатели на организма били заложени в компютъра на университета в Лос Анджелис.
Прогнозата на компютъра била следната: Ако продължават да живеят на такъв режим, то те могат да доживеят до 165 години. И това доказва за пореден път, че е напълно възможно да се доживее до 120 - 140 години. Средната продължителност на живота на американците е 79,5 години, а продължителността на живот на магистъра или на лекаря - 58 години. Така че, ако искате да си извоювате от живота 20 статистически години, не постъпвайте в медицинско училище.
Има две основни неща, които сте длъжни да направите, ако искате да попаднете в числото на дълголетните.
Ако действително искате да доживеете до 100-140 години, запомнете най-важното.
Първо - трябва да избягвате опасностите, да не стъпвате на мини, тоест да избягвате безсмислените и безпричинни опасности. Разбира се, ако играете руска рулетка, пушите, пиете, бягате по средата на скоростната лента в час пик, Вие едва ли ще доживеете до 120 години. Всичко това звучи забавно, но не можете да си представите, че хиляди хора умират затова, че правят подобни глупости. Искам да си помислите за това. С други думи, ако имате възможност да предотвратите болест, особено неизлечима, Вие сте длъжни обезателно да се възползвате.
Второ - Вие сте длъжни да правите само това, което Ви носи полза. Необходими са ви 90 хранителни добавки: 60 минерала, 16 витамина, 12 основни аминокиселини и протеиносъдържащи белтъци и 3 основни мастни киселини. Всичко 90 добавки към ежедневната диета, иначе ще развиете заболявания, свързани с техния дефицит.
Моята любима статия се появи в списание "Таймс" от 06.04.1992 година, ако не сте я чели, настоятелно Ви препоръчвам да си я намерите от всяка училищна или публична библиотека. Направете няколко фотокопия и ги залепете на вратата, на хладилника, в банята.
Това е всеобхватна статия, в която се говори, че витамините са в състояние да победят рака, сърдечно-съдовите заболявания и разрушителното действие на стареенето. На 6-те поучителни страници на тази статия има всичко на всичко една отрицателна мисъл, казана от доктор, на който автора на статията задава въпрос: "Какво мислите за витамините и минералите като хранителни добавки към нашето хранене?" И ето какао отговаря този доктор: „Поглъщането на витамините не носи полза” - смята Виктор Хубин, професор по медицина в Ню Йоркското медицинско училище Маутсииай. "Всички витамини като допълнение, само правят нашата урина по-скъпа”. Ако преведем тези думи на достъпен език, то се получава, че ние уринираме долари, когато приемаме витамини и минерали, т.е. напразно харчим долари за витамини и минерали. Именно — това е искал да каже. И след това е публикувано, значи има нещо в това. Но ето какво ми се иска да кажа в тази връзка: след като проведох 17 500 аутопсии на 14 501 животни от целия свят и на 3 000 души, и понеже винаги съм искал да бъда здрав, да имам деца, внуци и още правнуци, аз смятам, че:
Не инвестирайки в самите себе си минерали и витамини, Вие инвестирате в благосъстоянието на докторите от медицината.
Аз твърдо вярвам в това, че именно ние помагаме за забогатяването на лекарите. За периода между 1776 г. и Втора световна война САЩ са похарчили около 8 млрд. $­­ за здравеопазване и научни изследвания в областта на здравеопазването. Сега за това се харчат 18 трилиона $­­ годишно и това все още не е достатъчно. А на всеки му се иска медицината да бъде безплатна.
И аз ще Ви кажа, че ако използваме за селското стопанство, и по­точно за животновъдството, медицинската система от човешки тип, то котлетите, които ядем, ще поскъпнат на $­­275 за 0.5 кг. А ако се възползвате от селскостопанската система, която ние прилагаме а животновъдството, осигуряването на петчленно семейство ще струва $­­10 на месец. Така че можете да избирате.
Аз съм убеден, че помагайки на лекарите да забогатеят с помощта на застраховките и държавните субсидии, то те също са ни длъжни с нещо. А те са длъжни поне да ни изпращат информационни писма с резултатите от най-новите медицински изследвания. Кой от седящите тук е получавал подобна информация от своя лекар? Никой? Интересно, нали? Но аз имам голямо количество информация, която можете да получите. Искам да я споделя с Вас.

Първо - язва на стомаха. Кой от Вас е чувал, че причината за язва на стомаха е стресът. Вече 50 години ние ветеринарите знаем, че язвата при свинете се получава от бактерии. Не можем да си позволим скъпа операция на стомаха на свинята, а и да можехме, то Вашата свинска пържола ще Ви излезе $­­275 за 0.5 кг.
Ние разбрахме, че съществува минерал, който се нарича бизмар, с чиято помощ можем да предотвратим и излекуваме язва на стомаха при свинете, без никаква хирургична намеса. Така и направихме и лечението ни излезе примерно $­­5 на свиня. Лечение с помощта на бизмар, други минерали и тетрациклин. Националните институти едва през февруари 1994 г. дадоха изявление, че язвата на стомаха е предизвикана от бактерии, а не от стрес и може да бъде излекувана. Но нали медицинските изследователи обикновено говорят: "показва обнадеждаващи резултат, които могат да се окажат благотворни*.
Сега националните институти използват именно думата „излекуване" - без намеци. Те казват: "излекувана по метода, съчетаващ минерали, бизмар и тетрациклин*. Тези, които не знаят какво е това бизмар, трябва само да влязат в обикновен хранителен магазин или в аптеката и да купят за $­­2 бутилка със съдържание в розов цвят. То се нарича пептобизъм.
И така, приемайки гореспоменатия минерал, може да се излекува язва. И отново трябва да направите избор: да се излекувате за $­­5 или да позволите да Ви разрежат. Изборът е Ваш. По-нататък, каква е втората причина за смъртността на американците? .
Да - това ужасно заболяване - рак.
През септември 1933 г. в Националния институт по онкология към Бостънското медицинско училище, след наблюдение на раковоболни, беше направено изявление, че е открита противоракова диета. Изводите бяха направени, въз основа на изследвания, проведени в Китай. За тях беше избрана китайската провинция Хинай, тъй като там беше регистрирано най-високото ниво на ракови заболявания,
В течение на 5 години на изследвания се подложиха 29 000 души. Даваха им витамини и минерали, надвишаващи два пъти нормите, препоръчвани на американците, т.е. ако препоръчваната дневна доза витамин С е 60 мг., то болните получаваха 120 мг.
Алън Пол, човек, които е удостоен с две Нобелови награди, казваше, че ако искате да предотвратите раковите заболявания с помощта на витамин С, трябва да приемате по 10 000 мг. от него за деня. И ето резултата: лекарите, които в захлас спориха с него, вече се намират на оня сеят (вечна им памет), а Алън Пол е жив и здрав. Той е на 94 години, работи по 4 часа на ден, 7 дена в седмицата, живее в ранчо в Калифорния и преподава в Калифорнийския университет в Сан Франциско.
Вие сами трябва да направите своя избор: да послушате съветите на умрелите лекари или да се придържате към мнението на доктор Пол.
И така, напълно нормално е да се приема витамин С - двойна доза, витамин А - двойна доза. Нищо лошо няма да се случи. Не по-малко важно е да се приема цинк, рибофлаин, молибден и т.н. Но една група вещества са особено полезни. В нея влизат три компонента: витамин Е, бетакаротин и селен. Този три компонента се приемат в двойни дози за деня. Ако при това Вие извлечете само 50% полза, вече сте добре. При пациентите, получаващи витамин Е, бетакаротин и селен в течение на 5 години, смъртността при всички случаи е намаляла на 9%, тоест 10 от всеки 100 болни, обречени да умрат, са оживели. А при раково болните, обречени на смърт, които са приемали този 3 компонента, от 100 - 13 са оживели.
В провинция Хинай преобладаваше рак на стомаха и хранопровода. От тези болни, които участваха в експеримента, оцеляха 21%, тоест 21 човека от 100. ....


По-нататък: артрит.
От септември 1993 г. в Медицинското училище в Харвард и в Бостънската болница се проведе лечение с кокоши протеини на болни с подути стави в резултат на артрита. Бяха избрани болни, чието състояние не се подобряваше от медикаментозното лечение. На тези болни поставяха инжекции с аспирин, мезо-триксид, преднизолон, кортизон и различни методи на физиотерапия. Единственото, което оставаше, беше хирургична намеса за смяна на ставите. Тогава аз казах "Слушайте, този хора са страдали толкова много, че ако се съгласят да пострадат още 90 дий, всичко 3 месеца, аз ще проведа малък експеримент". Съгласиха се 29 доброволци. Тези 29 човека, при които бяха изчерпани всички възможности на медицината, а подобрение така и не беше настъпило, се подложиха на следното лечение: всяка сутрин им даваха чаена лъжичка с връх с раздробени кокоши хрущяли, разредени с портокалов сок. Всички пациенти се намираха под наблюдение на медицинското училище в Харвард. И след 10 дни всички болезнени възпаления и усещания изчезнаха, след 30 дни те вече можеха да си позволят някои неща, а след 3 месеца функциите на ставите напълно се възстановиха.
А сега ще ви разсмея. Смешната част е свързана с доктора, който провеждаше тези изследвания в Харвард. Той обяви кокошия хрущял за лекарство, защото ако това помага да се излекува болест, значи може да се нарече лекарство и да се дава с рецепта. И с невъоръжено око се вижда как мозъкът му започна трескаво да смята: *.......$­­300 капсулата,
всички 25 пациенти......." и т.н.

Е, ако това не Ви харесва, може да отидете в аптеката и да си купите и ноксиджелон. Жените много добре познават това средство. То се приема за укрепване на ноктите и косата, В него основен компонент е говеждият хрущял, който на свой ред се явява добро укрепващо средство за Вашите хрущяли и кости. Ноксиджелон е приготвен от говежди хрущяли и сухожилия и ако приемате по 0.5 ч.л. от него с портокалов сок, в съотношение 1 унция на 100 фута тегло, с колоидни минерали, то следващия път, когато дойда тук, ще се качите на сцената и ще започнете да ме целувате и прегръщате, ако си спомните за артрита.

Следва продължение


Можете да получите информация за Алое Вера и хранителни добавки на ФЛП :
bilkizazdrave@abv.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар